Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video România, groapa de gunoi a Europei. Cum au descoperit autorităţile peste 600 de tone de gunoi "ascunse" de ani de zile în mai multe judeţe

Gunoiul străinilor, la noi în ţară! De trei ani, sute de tone de deşeuri din plastic şi textile importate au stat "ascunse" în mai multe judeţe din România. Astăzi le-au descoperit procurorii şi poliţiştii de la garda de coastă în urma unor percheziţii.

de Redactia Observator

la 28.01.2022 , 19:53

Anchetatorii au pornit de la un import recent al unei firme din Popeşti Leordeni, care a încercat în urmă cu nici două săptămâni să aducă deşeuri din Marea Britanie, dar importul a fost blocat şi au început verificările pe autorizaţii. 

Potrivit surselor Observator, procurorii au descoperit că firma respectivă avea autorizaţia de mediu expirată, că nu are autorizaţii de funcţionare pentru punctele de lucru şi nici tehnologie de sortare. Firma are şi probleme cu actele - documentele ar fi false, precizează aceleaşi surse.

Au fost percheziţii atât la sediul central cât şi în alte două judeţe - Teleorman şi Călăraşi, unde au şi fost descoperite 600 de tone de deşeuri din plastic şi textile.

Vezi și

În Călăraşi au fost descoperite textile aduse din Italia în 2019 pe cale rutieră, în timp ce în Alexandria au fost găsite deşeuri din plastic, o parte din România, o parte importate. Anchetatorii spun că deşeurile care nu putea fi valorificate urmau fie să fie duse la groapa de gunoi, fie să fie incinerate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » România, groapa de gunoi a Europei. Cum au descoperit autorităţile peste 600 de tone de gunoi "ascunse" de ani de zile în mai multe judeţe