Antena Meniu Search
x

Video România, pe ultimul loc în UE într-un clasament îngrijorător. Câţi dintre tinerii români reuşesc să-şi găsească un loc de muncă

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte rata de angajare a elevilor şi studenţilor. Iar o statistică recentă arată că, din 2030, 6 din 10 tineri nu vor fi pregătiţi să facă faţă unui job.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 03.05.2023, 07:48

Vezi și

Vorbim despre rata de angajare a tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, aceasta este categoria de analiză folosită de EuroStat. În această categorie, media de angajare la nivelul Uniunii Europene este de 23%, în timp ce România este de doar 2%. În fruntea clasamentului sunt Ţările de Jos cu o rată de angajare de 70% sau Germania cu 42%. La coada clasamentului, alături de România, sunt Ungaria şi Bulgaria cu 5% şi Slovacia cu 4%.

În România, legislaţia permite angajarea tinerilor cu normă redusă începând de la vârsta de 16 ani. Potrivit INS, în grupa 16-24 de ani, nu mai puţin de 24% dintre tineri erau şomeri la sfârşitul anului trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » România, pe ultimul loc în UE într-un clasament îngrijorător. Câţi dintre tinerii români reuşesc să-şi găsească un loc de muncă