Antena Meniu Search
x

România a intrat în top 20 țări la numărul de decese Covid, în ultimele 14 zile - ECDC

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor a actualizat statistica globală a infecțiilor cu coronavirus, România intrând în top 20, cu numărul deceselor Covid din ultimele 14 zile.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 15.10.2020, 22:20

- Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor

România a urcat pe locul 20 global, la numărul de decese Covid înregistrate în ultimele 14 zile, cu 776 de morți. De asemenea, țara noastră a urcat pe locul 25 la infectări în ultimele două săptămâni, cu 36.000 de mii de cazuri, potrivit unui grafic al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Potrivit hărții publicate de ECDC, nici distribuția cumulativă a cazurilor de coronavirus la suta de mii de locuitori nu arată prea bine, România fiind marcată cu roșu.

Totuși, Comisia Europeană a emis un comunicat, în care precizează că statele membre își unesc forțele pentru a trece la fapte."

Comisia Europeană: "Faptul că statele membre își unesc astăzi forțele trimite un semnal puternic cetățenilor și arată în mod clar că UE trece la fapte dacă este absolut necesar. Am învățat din lecțiile trecutului: nu vom depăși criza închizând frontierele în mod unilateral, ci acționând împreună. O hartă comună cu coduri de culori comune, bazată pe criterii comune, elaborată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, reprezintă primul rezultat important. Invităm acum statele membre să se asigure că sunt furnizate datele necesare astfel încât harta să poată fi actualizată săptămânal cu informații exacte privind situația epidemiologică din UE și din regiunile sale"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » România a intrat în top 20 țări la numărul de decese Covid, în ultimele 14 zile - ECDC