Antena Meniu Search
x

SMS-ul care ne poate salva viaţa! România va avea un sistem de alertare în masă, până la sfârşitul anului

România va avea un sistem de alertare în masă, până la sfârşitul anului! Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a bătut deja palma cu o firmă.

Vezi și

România va avea un sistem de alertare în masă, până la sfârşitul anului! Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a bătut deja palma cu o firmă de telecomunicaţii, iar prin implementarea lui, românii ar trebui să se poată adăposti la timp în caz de dezastru.

Compania desemnată câştigătoare în urma negocierilor se va ocupa de achiziţionarea, în regim de urgenţă, a echipamentelor hardware, aplicaţiilor software precum şi de instalarea lor, apoi se va asigura că serviciul de alertare în masa, RO ALERT, va fi funcţional până la sfârşitul acestui an. 

Din primele informaţii, în sediul DSU sau IGSU va exista un centru de comandă care va gestiona sistemul. Serverul de acolo va fi conectat cu cele a operatorilor de telefonie mobilă, iar în momentul emiterii unei avertizări NOW CASTING, aşa cum s-a intamplat în cazul furtunii de la Timişoara, de exemplu, toţi cetăţenii care deţin un telefon mobil şi se află în zona respectivă vor primi un mesaj de avertizare. SMS-ul va ajunge şi la cei vcare nu sunt neaparat inregistrati intr o retea din Romania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » SMS-ul care ne poate salva viaţa! România va avea un sistem de alertare în masă, până la sfârşitul anului