Antena Meniu Search
x

România va dona Vietnamului o sută de mii de doze de vaccin Covid-19, produs de AstraZeneca

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri acordarea unui ajutor umanitar, constând în peste 100.000 de doze de vaccin anti-Covid, pentru Vietnam.

de Redactia Observator

la 14.07.2021, 17:21

România va dona Vietnamului o sută de mii de doze de vaccin Covid-19, produs de AstraZeneca
Vaccinare anti-Covid în Mexic - Profimedia

Decizia a fost luată la solicitarea Ministerului Sănătății. Astfel, Guvernul a aprobat o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania compania AstraZeneca, potrivit Mediafax.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz. „DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale”, a transmis Ministerul Sănătății.

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri o convorbire telefonică cu președintele Vietnamului, Nguyen Xuan Phuc, la solicitarea părții vietnameze.  Șeful statului a mulțumit pentru solidaritatea demonstrată de Vietnam anul trecut, când a donat țării noastre materiale medicale. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va face o donație de 100.000 de doze de vaccin COVID-19 către Vietnam.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » România va dona Vietnamului o sută de mii de doze de vaccin Covid-19, produs de AstraZeneca