Antena Meniu Search
x

Românii petrec la terase și respectă regulile de prevenire a răspândirii Covid-19 doar când vine poliția

În ciuda tuturor avertizărilor, petrecerile se ţin lanţ în toată ţara, iar de multe ori apariţia poliţiştilor e doar figuraţie. Oamenii pun masca la venirea acestora şi o scot imediat după ce pleacă. Iar în Centrul Vechi din Capitală terasele s-au transformat în cluburi. Clienţii care dansau s-au aşezat cuminţi la mese doar la venirea poliţiei. La un local, acoperişul terasei a fost rabatat tot când au început controalele, ca să dea impresia de spaţiu deschis.

de Alexandra Bucuroiu

la 25.10.2020, 21:58

Vezi și
  • În ciuda avertizărilor, oamenii continuă să ignore legea
  • Clienții teraselor se așează la mese doar la vederea poliției

Poliţiştii şi clienţii s-au jucat aseară de-a şoarecele şi pisica, în Centrul Vechi. Când apăreau agenţii, clienţii stăteau cuminţi la mese. Când plecau, începea distracţia. Toată noaptea, a plouat cu amenzi.

Client: Vor să ne amendeze că nu purtăm mască. Vrem să respirăm aerul curat de la Dumnezeu şi ei ne spun că nu avem voie să respirăm aerul, înţelegeţi?

Lipsa măştii l-a costat pe acest tânăr 4.000 de lei.

La miezul nopţii, toate terasele au fost închise.

Ciprian Romănescu - inspector de poliţie: Au fost sancţionaţi şi agenţi comerciali care nu au închis activitatea în localurile pe care le administrau.

Doar ieri, în Bucureşti, au fost date amenzi de 273.000 de lei.

Petrecerie și în restul țării

Petreceri fără număr şi în Timişoara, aflată în plin cod roşu. Sute de oameni au petrecut în club ca-n vremurile bune, deşi acest lucru este interzis.

Aurora Voicilă, IPJ Timiş: Poliţiştii municipiului Timişoara s-au sesizat din oficiu şi au efectuat verificări în acest caz, astfel, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional.

Poliţia a anunţat iniţial că amenda a fost de 1.000 de lei. După ce imaginile s-au viralizat, a crescut şi amenda, poliţia anunţând printr-un comunicat că s-a mai dat o amendă de 11.000 de lei.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Cu siguranţă, aceste petreceri, în special nunţile mai mari şi botezurile cu un număr important de persoane, unde nu s-au respectat purtatul măştii şi distanţarea, au contribuit semnificativ la răspândirea bolii.

În ciuda avertizărilor, oamenii continuă să ignore legea. Poliţiştii au închis aseară mai multe evenimente în toată ţara.

În Constanţa, o logodnă la care participau 30 de persoane a fost spartă, iar în Maramureş, au întrerupt un botez şi o petrecere, ambele în acelaşi restaurant. Au dat amenzi de 11.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Românii petrec la terase și respectă regulile de prevenire a răspândirii Covid-19 doar când vine poliția