Antena Meniu Search
x

Video Românii şi străinii sărbătoresc Revelionul pe rit vechi. În Bucovina, încă nu s-a terminat petrecerea de anul trecut 

Este Anul Nou de rit vechi, la două săptămâni după Revelionul tradiţional. Şi sunt peste un milion de oameni care îl sărbătoresc la noi în ţară. 

de Angela Bertea

la 13.01.2023, 13:57

Vezi și

Românii şi străinii sărbătoresc, astăzi, revelionul pe rit vechi. În Bucovina, petrecerea nu s-a terminat încă de anul trecut. Peste 50 de persoane sunt aşteptate să petreacă, în această seară, la o pensiune din Bucovina, acolo unde gazdele fac pregătiri de zor. Aceștia se vor bucura de un meniu tradițional și o petrecere pe cinste. De pe mesele îmbelșugate nu lipsesc platourile cu bunătăți, iar surpriza serii este un purcel la proțap. 

Angela Bertea, reporter Observator: În Bucovina se simte deja mirosul de petrecere, chiar dacă va începe puțin mai târziu. Vinul a fost pus pe foc, cu condimente, deja a început să fiarbă, iar dacă spuneți de bunătăți, am pe masă diferite platouri, produse tradiționale, tobă, cârnați, avem și platouri cu diferite brânzeturi, telemea, urdă. Nu lipsesc salatele, boeuf, de vinete, zacusca sau chiftele marinate. Domnul Ilieș pregătește acum afumătoarea, a pus deja kaizerul, mușchiulețul urmează cârnăciorii, preparați în gospodărie. După asemenea bunătăți ar merge și un desert. Cozonacul care poate fi servit cu o cană de vin fiert sau cu o cană de lapte acru și produse, precum poale-n brâu. Gazdele le-au pregătit oaspeților, care vor veni aici să petreacă aici Noul An pe rit vechi, și surprize. Una dintre ele este un purcel la proțap.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Românii şi străinii sărbătoresc Revelionul pe rit vechi. În Bucovina, încă nu s-a terminat petrecerea de anul trecut