Antena Meniu Search
x

RUSIA îl susţine pe Ianukovici: "Dacă ne cere, trimitem armata rusă în Ucraina!"

"În conformitate cu dreptul internaţional, Rusia, în mod legitim, îşi poate introduce trupele în Ucraina", a declarat astăzi liderul liberal-democraţilor ruşi, Vladimir Jirinovski. Acesta a spus şi că Ianukovici poate cere ajutor Federaţiei Ruse.

"În locul lui Ianukovici, m-aş fi înţeles cu liderii regiunilor din sud-estul Ucrainei şi aş fi cerut Rusiei să-mi asigure securitatea în calitate de preşedinte în exerciţiu al Ucrainei. Ianukovici are toate şansele să revină în funcţie. El deja nu va mai fi preşedintele întregii Ucraine, dar ar putea acţiona altfel, încât la 25 mai să nu aibă loc alegerile preconizate. El se poate autosalva, poate cere introducerea în ţară a armatei noastre, fiindcă armata ucraineană actuală e inaptă să apere ţara", a spus Jirinovski. 

Jirinovski a spus că Alexandr Turcinov, preşedintele interimar al Ucrainei, este un impostor, conform nr2.ru. 

"Dacă vom introduce trupele noastre militare în Ucraina, la cererea lui Ianukovici, acest fapt va corespunde pe deplin normelor de drept internaţionale. Avem tot dreptul să trimitem trupele noastre în ţara vecină pentru a pune în siguranţă Flota noastră din Marea Neagră. Ianukovici e preşedinte legitim, el trebuie să fie în Ucraina şi el are tot dreptul să ceară ajutor. Spre exemplu, să încheie un tratat cu Rusia în acest sens", a mai spus Jirinovski, conform deschide.md. 

Această reacţie a ruşilor vine după ce Ministrul interimar de Interne, Arsen Avakov, a anunţat că s-a emis mandat de arestare pe numele lui Viktor Ianukovici pentru "crime în masă"! 

"O anchetă penală a fost deschisă pe numele lui Ianukovici şi a altor oficiali pentru uciderea în masă a civililor. Un mandat de arestare a fost emis împotriva lor",  a spus Arsen Avakov. 


Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » RUSIA îl susţine pe Ianukovici: "Dacă ne cere, trimitem armata rusă în Ucraina!"