S-a redeschis magistrala feroviară Bucureşti - Constanţa. Circulație pe un singur sens la Fetești, după deraierea marfarului

De Redactia Observator.
Publicat: 22.07.2021, 10:04.
Actualizat: 22.07.2021, 10:06

CFR SA a anunțat joi redeschiderea Magistralei Bucureşti - Constanţa, după ce în urmă cu o zi circulaţia trenurilor a fost grav perturbată de deraierea a cinci vagoane ale unui tren de marfă.

tren în Gata de Nord

Tren în Gara de Nord din București

Shutterstock

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, vă informează că la ora 02:30 a fost redeschisă Magistrala Bucureşti - Constanţa. Toate trenurile de călători spre şi dinspre Litoral, începând cu ora 02:30, şi-au reluat circulaţia pe ruta directă Bucureşti - Constanţa, doar pe raza staţiei Feteşti traficul va fi redirecţionat pe un singur fir, în zona afectată de deraierea trenului de marfă”, a transmis, joi dimineaţă, CFR SA.

Echipele de intervenţie ale CFR SA, mobilizate la faţa locului, au reuşit până la ora 02.30 să elibereze gabaritul căii ferate pe un fir de toate cele 5 vagoane deraiate şi, de asemenea, să finalizeze lucrările de reparaţii la linia de cale ferată, inlclusiv la firul de contact, cel care asigură alimentare locomotivelor cu energie electrică.

"În acest moment, circulaţia trenurilor spre şi dinspre Litoral este operaţională pe ruta directă Bucureşti- Constanţa, cu mentiunea că în zona staţiei Feteşti traficul feroviar este retrasat pe un singur fir de circulaţie, deoarece intervenţiile în zona deraierii sunt încă în desfăşurare.​ Echipele de intervenţie ale CFR SA acţionează în continuare în staţia Feteşti cu personal propriu şi utilaje de mare tonaj, pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare restabilirii traficului feroviar în condiţii normale, pe ambele fire de circulaţie", au anunțat reprezentanții companiei.

Citește și:

Cum a deraiat trenul de marfă pe cea mai modernă linie de cale ferată din România

Sute de oameni au stat blocaţi în trenurile de pe ruta Bucureşti-Constanţa, după ce un tren marfar a sărit de pe o şină pe alta şi a blocat complet traficul. Mai multe garnituri cu călători au așteptat în gări, iar altele au întârziat cu orele. Alaltăieri, un alt marfar a deraiat pe aceeaşi linie şi a distrus kilometri întregi calea ferată. Asta în condiţiile în care vorbim de cea mai modernă linie de cale ferată din România.

Marfarul cu 40 de vagoane care aparţine unei companii private venea din portul Constanţa spre Bucureşti. La ieşire din gara Feteşti, cinci vagoane au sărit pur şi simplu de pe o şină pe alta.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.