Antena Meniu Search
x

Video "S-a rupt cerul". Bilanţul pagubelor, după furtuna din Bucureşti. Oamenii au fost sfătuiţi prin mesaj RO-Alert să se adăpostească

Zeci de copaci doborâţi, acoperişuri smulse, străzi şi magazine inundate. Este bilanţul furtunii care a lovit Bucureştiul seara trecută. 30 de maşini au fost avariate, unele de stâlpi de electricitate care au fost puşi la pământ. Din fericire, nu au fost raportate victime. Oamenii au fost sfătuiţi să stea în case prin mesaje trimise prin RO-Alert. 

de Redactia Observator

la 29.05.2022, 10:29

Vezi și

În Cartierul Militari, vremea rea a făcut cele mai mari pagube. Mai mulţi copaci au căzut pe maşini, spre disperarea proprietarilor.

Bucureştean: Doar am oprit pt 5 min şi a început ploaia. Şi, deoadată am observat, când s-a oprit vântul, că această creangă imensă se prăbuşeşte peste maşina mea. Am parbrizul spart, numeroase zgârieturi.

Bărbatul spune că el şi vecinii lui au făcut numeroase sesizări pentru toaletarea copacilor, dar nu i-a ascultat nimeni.

Bucureştean: O să ne adresăm instanţei pentru că, din câte ştiu, n-o să mă despăgubească nimeni. Doar am scos maşina de la vopsit. Dacă era cineva aici sigur că se întâmpla ceva. Foarte mulţi copii în zonă.

Pe acelaşi subiect

Ploaia a inundat atât străzile, cât şi magazinele. Oamenii adunaţi la o terasă din sectorul 6 s-au simţit ca în mijlocul potopului. 

Femeie: S-a rupt cerul, ce s-a întâmplat!  A plouat, a bătut vântul, a dat cu piatră.

Andreea Petrescu, reporter Observator: Aici, pe Bd Iului Maniu, canalizarea n-a mai făcut faţă cantităţii f mari de apă, iar bulevardul a fost inundat.

Iar vântul puternic a smuls acoperişul imobilelor.

Bărbat: Ce să vezi, că, îţi daţi seama că ne-am speriat când a venit tot acoperişul în geamuri, aţi văzut ce e acolo!

Vreme rea în Bucureşti, pagube semnificative

Acoperişul fusese smuls de pe o clădire aflată la 50 de metri de bloc. 

Bărbat: A spart geamurile, a spart...de la etaj. Vă daţi seama, de unde avenit el de sus, câtă putere a avut de a intrat la etaj. N-a durat mai mult de 5 min, dar a venit cu forţă mare.

Şi nu este singurul caz de acest fel.

Andreea Petrescu, reporter Observator: Acoperişul restaurantului, aflat la aproximativ 100-150 de m, a fost rupt de vântul f puternic şi a fost aruncat aici în stradă, cât şi pe spaţiu verde.

Vremea a provocat pagube şi în sectorul 4. Bulevardul Tineretului a fost complet inundat, în mai puțin de o oră de precipitații. Circulația mașinilor a fost îngreunată zeci de minute, până când vidanjele au îndepărtat apa de pe carosabil. 

Şi în Cartierul Berceni au căzut copaci, unii dintre ei fiind uscaţi.  Locuitorii din Capitală şi din judeţul Ilfov au primit mai mesaje RO-Alert, prin care au fost sfătuiţi să stea la adăpost. 

Eduard Marin reporter Observator: Codul portocaliu de ploi torentiale a creat pe majoritatea străzilor din Chiajna inundatii iar autoturismele au circulat cu dificultate intreaga noapte. 

Aproape 50 de copaci au fost doborâţi în timpul furtunii şi 30 de maşini au fost avariate. S-au prăbuşit inclusiv stâlpii de electricitate, dar şi indicatoarele rutiere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » "S-a rupt cerul". Bilanţul pagubelor, după furtuna din Bucureşti. Oamenii au fost sfătuiţi prin mesaj RO-Alert să se adăpostească