Antena Meniu Search
x

Curs valutar

S-a trezit cu poliţia la uşă, după ce a dat un anunţ pe internet. Cum s-a ales un sucevean cu dosar penal peste noapte

Un sucevean a avut parte de o surpriză neplăcută după ce a dat un anunţ de vânzare pe internet, S-a trezit cu poliţia la uşă, dar şi cu un dosar penal. Ce s-a întâmplat de fapt?

de Redactia Observator

la 01.09.2024 , 07:46

S-a trezit cu poliţia la uşă, după ce a dat un anunţ pe internet. Cum s-a ales un sucevean cu dosar penal peste noapte - Obiectiv de Suceava

Bărbatul a găsit o broască ţestoasă la Constanţa, în apropierea autostrăzii, pe care a luat-o acasă, cu intenţia de o salva. Le-a spus poliţiştilor că nu ştia că este o specie protejată de lege. Când şi-a dat seama că nu ştie cum să o îngrijească, omul a decis să o vândă şi a postat un anunţ pe o platformă online. Acum s-a trezit cu dosar penal pentru recoltare, capturare, deținerea şi vânzare a exemplarelor luate din natură, în oricare dintre stadiile cicluluilor biologic.

Adevărul a ieşit la iveală, după ce Garda de Mediu Suceava a primit informaţii referitoare la intenția de comercializare pe o platformă de vânzări online a unui exemplar de broască țestoasă protejată de lege, scrie Obiectiv de Suceava.

Ce spun poliţiştii

Articolul continuă după reclamă

Urmare a verificărilor și investigaților specifice, s-a constatat că o persoană fizică din municipiul Suceava deținea ilegal în captivitate un exemplar din specia Testudo graeca (țestoasă de uscat dobrogeană), cu intenția de a o comercializa. Întrucât fapta sus-prezentată constituie INFRACȚIUNE, conform prevederilor OUG nr. 57/2007, reprezentanții IPJ Suceava – Biroul pentru Protecția Animalelor au procedat la sesizarea din oficiu, urmând a întocmi documentele specifice sesizării penale.

Pe acelaşi subiect

În baza prevederilor legale în vigoare, având în vedere faptul că țestoasa în cauză prezenta o stare de vitalitate corespunzătoare, a fost ridicată de la deținătorul ilegal și predată unei asociații de profil – Grupul Herpetologic Moldavica Iași – în scopul relocării și reintroducerii in habitatul natural al speciei.

Şi polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu.

În România trăiesc două specii de broaște țestoase de uscat: broasca țestoasă bănățeană (Testudo hermanii boettgeri sau Eurotestudo boettgeri) și țestoasa dobrogeană (Testudo graeca ibera), ambele fiind protejate de lege deoarece mai sunt câteva mii de exemplare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » S-a trezit cu poliţia la uşă, după ce a dat un anunţ pe internet. Cum s-a ales un sucevean cu dosar penal peste noapte