Antena Meniu Search
x

Video Sancţiuni drastice pentru cei care vând ţigări şi alcool minorilor. Operatorii economici riscă să li se închidă activitatea

Sancţiuni drastice pentru persoanele care vând ţigări şi alcool minorilor. Pe lângă amenzi, operatorii economici pot risca să li se închidă activitatea. 

de Angela Bertea

la 23.03.2022, 08:31

Vezi și

Preşedintele României Klaus Iohannis a promulgat ieri legea care are ca scop constrângerea operatorilor economici să respecte legislaţia potrivit căreia este interzisă vânzarea produselor din tutun şi a băuturilor alcoolice minorilor.

Astfel, la prima abatere operatorii economici care nu respectă legislaţia vor fi sancţionaţi cu o amendă de 10.000 de lei, dar şi cu suspendarea activităţii pe o perioadă de 30 de zile, iar în cazul în care se descoperă din nou aceeaşi contravenţie, la a doua abatere, amenda este dublă, 20.000 de lei şi totodată închiderea unităţii.

Potrivit legii promulgate, poate fi dispusă suspendarea activităţii publice pe o perioadă între 10 şi 30 de zile pentru servirea de băuturi alcoolice consumatoerilor aflaţi în vizibilă stare de ebrietate, precum şi a minorilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Sancţiuni drastice pentru cei care vând ţigări şi alcool minorilor. Operatorii economici riscă să li se închidă activitatea