Antena Meniu Search
x

Şapte români plecaţi să se angajeze, abandonaţi fără bani şi fără mâncare în Germania

Şapte români plecaţi să se angajeze au fost abandonaţi fără bani şi fără mâncare în Germania. Şoferul care i-a dus până aproape de Dortmund le-a luat ultimii bani şi i-a dat jos din microbuz.

de Redactia Observator

la 05.03.2019, 09:05

Românii au plecat la muncă în Germania
Şapte români plecaţi să se angajeze, adandonaţi fără bani şi fără mâncare în Germania - Observator.tv

Şapte români plecaţi să se angajeze au fost abandonaţi fără bani şi fără mâncare în Germania. Şoferul care i-a dus până aproape de Dortmund le-a luat ultimii bani şi i-a dat jos din microbuz.

Un mesaj primit luni seara la redacţie, însoţit de fotografii, a fost un strigăt de ajutor al mai multor români plecaţi să se angajeze în Germania şi abandonaţi la destinaţie, fără bani şi fără mâncare.

Braşoveanul Constantin Matac a relatat că soţia lui, împreună cu mai mulţi oameni au răspuns unui anunţ de angajare pentru Germania. Bărbatul spune că oamenii au trimis o fotografie pe whatsapp, au stabilit la telefon detaliile angajării şi duminică a venit un microbuz să îi ia şi să îi ducă în Germania.

Au plătit fiecare câte 120 de euro şoferului, pentru transport, iar luni au ajuns în apropiere de Dortmund, unde li se spusese că vor fi cazaţi. Toţi urmau să lucreze într-o fabrică la etichetarea de produse. Numai că, ajunşi la destinaţie, nu îi aştepta nimeni. 

Pe acelaşi subiect

Mai mult, la adresa la care i-a dus şoferul nu era niciun loc de cazare, iar cei de acolo nu aşteptau niciun muncitor din România. Şi nici nu aveau unde să îi aştepte pe muncitori, pentru că nu e nicio fabrică.

Luni seara localnicii au chemat poliţia şi autorităţile i-au cazat, pentru o naopte, pe cei şapte români la un hotel, unde însă, spune Constantin Matac, nu au de mâncare. Bărbatul ţine legătura cu soţia lui şi femeia e disperată. Nu ştie cum se va întoarce în ţară, neavând bani.

Iar şoferul care i-a dus acolo a plecat deja spre ţară, cu unul dintre oamenii care se dusese să s e angajeze.

Bărbatul care ne-a relatat totul spune că şoferul i-a pus să semneze nişte hârtii pentru echipament de lucru. De asemenea, el susţine că are informaţii că la fel ca soţia lui au păţit şi alţi români duşi de aceeaşi firmă de recrutare la muncă în Anglia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Şapte români plecaţi să se angajeze, abandonaţi fără bani şi fără mâncare în Germania