Antena Meniu Search
x

Sarbatoare la curtea Regelui Mihai

Regele si regina n-au fost acasa de ziua lor. Pentru prima data in ultimii ani, Majestatile lor au lipsit de la ceremonii. Starea fragila de sanatate a reginei a fost cauza. Casa Regala nu si-a dezamagit insa sustinatorii, iar rolul cuplului regal a fost preluat de principesa mostenitoare Margareta

Vezi și

Istoria zilei de 10 Mai incepe in 1866, atunci cand Carol I devenea Domnitor al Romaniei. 11 ani mai tarziu, tot intr-o zi de 10 Mai, tanarul stat isi oficializa Independenta, iar la 10 Mai 1881, Romania devenea Regat. Dupa deceniile de comunism, ziua de 10 Mai a redevenit ceea ce era o data: Ziua Regalitatii.

Anul acesta, 10 Mai este o zi umbrita de ingrijorare pentru familia regala si pentru regalisti. Regina Ana este internata intr-un spital din Elvetia, iar regele Mihai a ramas alaturi de ea. Asa cum ii e de aproape 60 de ani.

In aplauzele catorva zeci de sustinatori, principesa Margareta a depus azi flori la statuia lui Carol I. I-au fost alaturi principele Radu si nepotii regelui, Nicolae si Elisabeta Karina.

In ultimii ani, ziua regalitatii s-a sarbatorit cu fast. Inconjurat de intreaga familie, regele Mihai s-a prezentat romanilor, impresionand de fiecare data cu demnitatea si simplitatea lui.

In zile de sarbatoare regele si-a deschis mereu portile resedintelor pentru publicul larg. La fel a fost si azi cand Palatul Elisabeta primeste oaspeti. Festivitatile au inceput cu maratonul regal. Ziua Regalitatii se va incheia cu traditionala petrecere data de familia regala in gradina palatului de langa Herastrau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Sarbatoare la curtea Regelui Mihai