Antena Meniu Search
x

Sărbătoare MARE pentru creștinii din România! Mulți români ÎȘI SERBEAZĂ ziua numelui!

Creștinii ortodocși sunt în zi de sărbătoare astăzi și îi celebrează pe Sfântul Teodor Stratilat și pe proorocul Zaharia

Creștinii ortodocși sunt în zi de sărbătoare astăzi și îi celebrează pe Sfântul Teodor Stratilat și pe proorocul Zaharia.  

Teodor a trăit la sfârșitul secolului III – începutul secolului IV. A convertit mulți păgâni la creștinism, îi ajută pe săraci, chiar dacă a fost supus la multe chinuri. După cinci zile de temniță, a fost răstignit asemenea lui Hristos. I-au fost pironite mâinile și picioarele, iar trupul i-a devenit ținta tinerilor arcași. Și, tradiția spune, că îngerii l-au făcut sănătos, iar mulți oameni au crezut în puterea lui Dumnezeu din acea zi.

Sfântul militar a devenit foarte popular în Biserica ortodoxă, prăznuirea lui se face la data de 8 februarie, iar pomenirea aducerii moaștelor lui la Evhaita se face pe 8 iunie.

Tot astăzi, este sărbătorit și Sfântul Zaharia, care a avut opt viziuni cu privire la reconstruirea Templului din Ierusalim, de faptul că Dumnezeu a vrut să întărească poporul pentru anii care au urmat.

Foarte mulți români poartă aceste nume și dacă aveți cunoscuți e momentul să le urați LA MULȚI ANI!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Sărbătoare MARE pentru creștinii din România! Mulți români ÎȘI SERBEAZĂ ziua numelui!