Antena Meniu Search
x

Video Sarcofag roman vechi de 1700 de ani distrus de un Dorel cu excavatorul, în cimitirul din Alba Iulia

O comoară de o importanță istorică a fost distrusă într-o clipă de un Dorel cu exacavatorul în cimitirul din Alba Iulia.

de Monica Palade

la 02.03.2023, 21:27

Vezi și

Este vorba de un sarcofag roman cu inscripție din secolul al II-lea și cu chipul Medusei sculptat în piatră, care a fost făcut bucăți. În urma incidentului, a fost deschis dosar penal. Culmea, zona este unde a avut loc dezastrul este sit arheologic și potrivit legii era nevoie de o săpătură arheologică preventivă, informează Alba 24.

Dorel a dat lovitura în cimitir

Mai mult de atât, o bucată din capacul unui sarcofag ce ar fi aparținut unui copil era aruncat într-o altă parte a cimitirului, iar alte fragmente împrăștiate prin zonă și chiar în groapa în care trebuia lasat sicriul unei persoane decedate.

”Ne-am uitat la fragmentele de pe jos și am descoperit o serie de elemente care ne duc spre concluzia că avem de-a face cu un sarcofag. Spre exemplu sunt bucăți din capacul sarcofagului și din arca lui. Un sarcofag roman din piatră era format din două ”operculum” și ”arca”. Sun bucăți din arcă și din capacul sacrofagului care are la colț patru sferturi de sferă”, a explicat arheologul George Bounegru pentru Alba 24.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Sarcofag roman vechi de 1700 de ani distrus de un Dorel cu excavatorul, în cimitirul din Alba Iulia