Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Satelitul căzător al lui Elon Musk i-a panicat pe unii români. "Ieşi, că pică imedat"

Apariţie misterioasă pe cerul României, noaptea trecută. Un obiect strălucitor, asemănător unei mingi de foc, a traversat ţara de la vest la est. "Steaua căzătoare" a fost vizibilă din Timişoara, Craiova sau Braşov. Oamenii au crezut că e un meteorit dar specialiştii spun că a fost vorba de un satelit Starlink, al companiei lui Elon Musk, care a intrat necontrolat în atmosferă.  

de Redactia Observator

la 26.08.2024 , 19:27

"- Ia uite! 

- Ieşi, ieşi, că pică imediat. Uite, acolo! 

- Ăla e un meteorit", spun martorii. 

Vezi și

O minge de foc uriaşă a luminat cerul dintr-o dată seara trecută în jurul orei 21 şi 16 minute. Timişorenii au fost primii care au observat obiectul luminos. 

Pe acelaşi subiect

"- Meteorit, da. 

- Cometă! Uite-o! 

- Uite o stea căzătoare! Uite o stea căzătoare! Tu ce îţi doreşti?", spun alţi martori. 

Satelitul căzător al lui Elon Musk i-a panicat pe unii români

"Steaua căzătoare", care s-a deplasat dinspre nord-vest spre sud-est, a aprins imaginaţia şi locuitorilor din Dolj, Vâlcea sau Argeş. Peste tot, corpul ceresc a putut fi observat câteva secunde înainte să dispară la orizont. 

- Sateliţii ăia ai lui...

- Nu, nu, nu este satelit, spun localnicii.

Fizicienii îi dau însă dreptate acestui bărbat. Ar fi vorba despre ceea ce se numeşte un deşeu orbital. Mai exact, un satelit Starlink deţinut de Elon Musk. 

"Sunt lansaţi la pachet câte 20 -23 deodată. astronomii sunt deranjati de ei. cei care se defectează sunt trimişi unde in Pacific. Nu pentru că ar ajunge fragmente la sol, ei nu sunt aşa de masivi. Unii dintre ei sunt defecţi şi nu mai pot fi controlaţi, arzând inainte de a ajunge la sol. Nu sunt ceva periculos", a declarat Claudiu Tanaselia, fizician. 

Echipamentul companiei SpaceX a putut fi observat şi de bulgari, sârbi sau locuitorii din Kosovo. Nu e pentru prima dată când un satelit Starlink este observat pe cerul României. S-a mai întâmplat şi anul trecut în februarie, când s-a văzut clar un şir de puncte luminoase. Pe orbita terestră se aflau, luna trecută, aproape 6.300 de asemenea dispozitive prin intermediul cărora omul de afaceri american oferă servicii de comunicaţii şi internet. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Evenimente » Satelitul căzător al lui Elon Musk i-a panicat pe unii români. "Ieşi, că pică imedat"