Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Mingea de foc" văzută azi noapte pe cerul României a fost un satelit Starlink scăpat de sub control

Apariţie spectaculoasă pe cer, noaptea trecută. Un obiect strălucitor, asemănător unei mingi de foc, a fost vizibil în mai multe regiuni ale ţării noastre. Oamenii care au reuşit să-l surprindă nu au ştiut la ce se uită, dar au admirat fiecare secundă. În cele din urmă "steaua căzătoare" s-a dovedit a fi un deşeu orbital, provenit de la un satelit Starlink al companiei SpaceX a lui Elon Musk. Specialiştii spun că nu ar fi aterizat pe pământ, ci doar a străbătut atmosfera.

de Redactia Observator

la 26.08.2024 , 13:31

La Timişoara, obiectul luminos care traversa cerul de la nord vest spre sud-est a fost filmat de un bărbat care se plimba în parc. Martorii apariţiei spectaculoase au crezut că au de-a face cu un meteor sau chiar cu o... cometă.   

- Meteorit, da. 

- Cometă!

Vezi și

- Uite-o! 

Pe acelaşi subiect

- Uite o stea căzătoare! Uite o stea căzătoare! Tu ce îţi doreşti?

Mingea de foc a fost văzută în mai multe orașe

Obiectul zburător misterios a fost vizibil şi din Craiova, Vâlcea şi Argeş. 

- Sateliţii ăia ai lui...

- Nu, nu, nu este satelit. 

Lângă Piteşti, la Budeasa, locuitorii au surprins după ora 21.00, momentul când obiectul luminează puternic cerul, apoi dispare după douăzeci de secunde. 

Obiectul misterios ar fi un satelit Starlink nefuncțional

Adrian Şonka, astronom: E normal să fie meteori pe cer. Nu e ceva de speriat. Cred că a fost mai degrabă un fel de rest de satelit sau o rachetă, ceva mai metalic, aşa. E normal, sunt foarte mulţi sateliţi, sunt foarte multe resturi de rachete, rachetele care au lansat sateliţii. 

Conform datelor furnizate de Space Track, obiectul văzut în aseară deasupra României a fost un satelit Starlink nefuncțional, care a reintrat necontrolat în atmosferă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » "Mingea de foc" văzută azi noapte pe cerul României a fost un satelit Starlink scăpat de sub control