Antena Meniu Search
x

Scandal la o biserică din Sighetu Marmaţiei! Sute de enoriași l-au blocat pe noul paroh să țină slujba

Scandal în faţa unei biserici din Sighetu Marmaţiei! Supăraţi că fostul lor preot a fost pensionat cu forţa, sute de enoriaşi au blocat accesul noului paroh în lăcaşul de cult. Credincioşii spun că mai-marii bisericii l-au pedepsit pe preotul lor din cauza unei cotizaţii neplătite.

Vezi și

Scandal în faţa unei biserici din Sighetu Marmaţiei! Supăraţi că fostul lor preot a fost pensionat cu forţa, sute de enoriaşi au blocat accesul noului paroh în lăcaşul de cult. Credincioşii spun că mai-marii bisericii l-au pedepsit pe preotul lor din cauza unei cotizaţii pe care acesta nu a putut să o plătească.

Pentru noul paroh, slujba de duminică a început pe trotuarul din faţa bisericii. Sutele de enoriaşi s-au opus astfel înlocuirii preotului Vasile Petrovai, de curând pensionat.

Reprezentantul Episcopului de Maramureș și Sătmar s-a văzut obligat să ţină slujba de numire a noului paroh în plină stradă. De teama enoriaşilor nervoşi feţele bisericeşti au cerut ajutorul jandarmilor şi poliţiei.

Credincioşii cer ca fiul fostului paroh, Cosmin, să fie numit în locul preotului impus de episcopie.

Scandalul din Sighet are la bază ctitorirea bisericiii "Sfântul Iosif Marturisitorul", construcţie la care parohul pensionat a contribuit încă de la început. Viitorul lăcaş de cult va avea mărimea unei catredrale şi este construită cu bani de la credincioşi, dar şi cu banii părintelui paroh.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Scandal la o biserică din Sighetu Marmaţiei! Sute de enoriași l-au blocat pe noul paroh să țină slujba