Antena Meniu Search
x

Video Scandal în miez de noapte între George Simion şi jandarmi. Susţinătorii AUR au venit în Piaţa Victoriei pentru un protest ad-hoc: doar mascaţii au potolit spiritele

George Simion a provocat încă un scandal de proporţii. S-a certat azi-noapte cu poliţiştii şi jandarmii în faţa guvernului şi a pozat în victimă. Conflictul a fost stârnit de simpatizanţi AUR, care au venit la trei dimineaţa cu un autocar în Piaţa Victoriei, să se pregătească de un protest. Luaţi la întrebări de poliţişti, susţinătorii l-au chemat în ajutor pe Simion. Doar mascaţii au izbutit să îl potolească şi să îl ducă la secţie. Acum, politicianul îi acuză că au acţionat brutal.

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 20:19

Vezi și

Mai mult de o oră s-au contrat cu oamenii legii George Simion şi susţinătorii lui. Conflictul a început după ce poliţiştii au fost chemaţi de locuitorii din zonă, deranjaţi de gălăgia pe care o făceau simpatizanţii AUR în faţa Guvernului. Când a aflat, George Simion a sărit în maşină şi a plecat într-acolo. Între timp, susţinătorii AUR şi-au măsurat forţele cu oamenii legii.

Pe zi, George Simion şi mai mulţi susţinători s-au dus la Institutul de Medicină Legală

Într-un final, poliţiştii i-au scos din autocar pe simpatizanţii AUR şi pe George Simion şi au ridicat vehiculul. L-au amendat pe parlamentar cu 1.450 de lei pentru că a parcat în loc nepermis şi au vrut să îi ia carnetul de conducere. Au constatat, însă, că permisul era deja suspendat, deşi parlamentarul susţinea contrariul. L-au dus la secţie, unde lucrurile s-au lămurit. Carnetul îi fusese într-adevăr suspendat în urma unei tamponări. Dosarul fusese însă clasat, iar Simion primise o dovadă în acest sens, pe care trebuie să ducă la poliţie ca să îşi recapete dreptul de a conduce. Cum nu a făcut asta, s-a ales acum cu dosar penal pentru că a mers ilegal cu maşina. Cu greu, liderul AUR a admis că şi simpatizanţii lui au greşit.

Pe zi, George Simion şi mai mulţi susţinători s-au dus la Institutul de Medicină Legală. Vor certificate care să ateste că au fost agresaţi de jandarmi şi de poliţişti. "Am fost dus 2 ore la sediul de Politie Rutieră de la Udriste am fost tinut foarte mult timp pentru vreo 5 procese verbale printre care si unul de perchezitie corporala", a declarat George Simion, preşedintele AUR. "Pe tot corpul, ne-au dat si la coaste. Jandarmeria știe unde să dea să nu lase așa mari urme", a declarat Ariadna, susţinătoare AUR. "Ceea ce s-a întâmplat azi-noapte în Piața Victoriei are legătură cu nerespectarea ordinii și liniștii publice. În consecință, Jandarmeria Română, Poliția Română au aplicat legea. Eu îi felicit", a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne. Până să depună plângere împotriva forţelor de ordine, susţinătorii AUR implicaţi în conflictul cu poliţiştii şi jandarmii au de plătit amenzi de peste 14.000 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Scandal în miez de noapte între George Simion şi jandarmi. Susţinătorii AUR au venit în Piaţa Victoriei pentru un protest ad-hoc: doar mascaţii au potolit spiritele