Antena Meniu Search
x

Scandal în tenis. Zeci de persoane, între care mai mulţi jucători din ATP, reţinute pentru meciuri trucate

Jandarmeria din Madrid a reţinut 34 de persoane acuzate că aveau legături cu o organizaţie clandestină de aranjare a meciurilor de tenis din circuitul ITF pentru pariuri online.

Scandal în tenis. Zeci de persoane, între care mai mulţi jucători, reţinute pentru meciuri trucate - Reuters

Jandarmeria din Madrid a reţinut 34 de persoane acuzate că aveau legături cu o organizaţie clandestină de aranjare a meciurilor de tenis din circuitul ITF pentru pariuri online.

Acţiunile autorităţilor au avut loc la Madrid, Sevilla, La Coruna, Pontevedra, Córdoba, Almería, Huelva, Cádiz, Barcelona, Cáceres, Badajoz şi Ciudad Real.

Potrivit El Pais, citat de news.ro, între persoanele reţinute se află şi jucători, cu vârste între 17 şi 30 de ani (un minor) şi cu clasare ATP între locurile 800 şi 1.400. Un jucător semiprofesionsit avea rolul de a contacta alţi jucători ce urmau să dispute meciuri aflate în programul caselor de pariuri şi de a-i convinge pe aceştia să piardă un anumit set.

Garda Civilă spaniolă are informaţii că au fost trucate meciuri la 17 turnee, din Sevilla, Huelva, Tarragona şi Madrid, dar şi în Portugalia, la Porto. Organizaţia era coordonată de la La Coruna de un fost jucător profesionist, în vârstă de 35 de ani.

Investigaţiile au început la Madrid, după o sesizare a Tennis Integrity Unit (TIU), organismul care luptă împotriva corupţiei din tenis. El Pais mai notează că este posibil ca şi alte persoane să fie reţinute în viitor în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Scandal în tenis. Zeci de persoane, între care mai mulţi jucători din ATP, reţinute pentru meciuri trucate