Antena Meniu Search
x

Video Scandal între două comune din Moldova, pe teme conspirative. S-au opus lansării rachetelor antigrindină de teama secetei şi le-au distrus recoltele vecinilor

Ce nu strica furtuna, strică omul. În mai multe comune din Iaşi şi Vaslui culturile au fost compromise de grindină... asta deşi paguba ar fi putut fi evitată cu uşurinţă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.05.2022, 14:22

Vezi și

În zonă există punct antigrindină, însă localnicii din comuna Codăeşti au protestat şi au oprit lansarea rachetelor... din teamă. Motivul invocat de ei este că aceste rachete, odată lansate, ar provoca secetă. Un raţionament nefondat, ce aduce mai degrabă a teoria conspiraţiei, susţin agricultorii afectaţi. 

Teoria conspiraţiei le-a distrus recoltele 

După ultimul incident cel de dumincă, atunci când o furtună de doar câteva minute a făcut ravagii în toată Moldova, cei care au protestat aici la punctul de lansare din Codăeşti au fost amendaţi cu 2.000 de lei în special pentru deranjarea ordinii şi liniştii publice. Însă problemele pe care le-au cauzat sunt unele destul de grave.

Oamenii vin aproape de fiecare dată când este o furtună şi se pregăteşte aici la punctul de lansare din Codăeşti, lansarea rachetelor antigrindină, să protesteze în poarta acestui punct crezând că dacă sunt folosite rachetele atunci se va produce secetă în zonă şi nu li se vor mai face culturile.

Deşi li s-a explicat în mod repetat de către cei de la centrul antigrindină că folosirea rachetelor nu va duce în niciun caz la secetă, ci doar va opri producerea de ploi cu gheaţă, oamenii nu par să înţeleagă situaţia. Durează deja de câţiva ani situaţia, iar primarii s-au săturat de acest lucru şi spun că merg mai departe.

Au făcut o solicitare scrisă la prefectura judeţului Iaşi pentru că vorbim despre mai multe localităţi din judeţul Iaşi care sunt afectate de faptul că nu sunt folosite la timp rachetele din cauza oamenilor care protestează. Cu acea solicitare, spun primarii, vor merge mai apoi în instanţă pentru că vor ca cei care protestează să plătească pentru pagubele care se produc din cauza ploilor cu grindină, care au loc tocmai din faptul că se întârzie lansarea rachetelor care ar putea proteja localităţi de pe o rază de 10 km.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Scandal între două comune din Moldova, pe teme conspirative. S-au opus lansării rachetelor antigrindină de teama secetei şi le-au distrus recoltele vecinilor