Antena Meniu Search
x

Video Scandal monstru din cauza unei grădiniţe modernizate cu 2 milioane de lei. Unitatea şcolară din Dolj zace nefolosită

Scandal monstru într-o localitate din judeţul Gorj. Mărul discordiei - o grădiniţă nou ridicată. Unitatea şcolară zace nefolosită şi se degradează treptat, deşi este utilată şi dotată după cele mai înalte standarde, iar zeci de preşcolari învaţă în şcoli nu tocmai conforme. Este motivul pentru care primarul localităţii şi inspectoratul şcolar sunt acum la cuţite.

Alin Stan
de Alin Stan

la 08.10.2021, 08:19

Vezi și

Nu mai puţin de 70 de copii ar trebui să înveţe în noua unitate şcolară. Primarul comunei Turburea spune că are toate avizele la zi, iar clădirea zace abandonată din pricina inspectoratului şcolar. "Inspectoratele şcolare nu se apleacă asupra situaţiei. Vin cu tot felul de tertipuri că nu este aviz de colo, că nu este de colo. Uitaţi! Vă arăt avizele unele peste altele", spune primarul Ion Bârcă.

Aproape 2 milioane de lei este suma cheltuită din fonduri europene pentru a moderniza grădiniţa

Edilul îi vede vinovaţi pe cei din sistemul de educaţie şi promite că va căuta dreptate la minister. "Vom ajunge la nivel de ministere, stăm de vorbă, vedem, ne luăm clădirea, clădirea e în administrarea primăriei şi vom face un after school pe primărie", a mai precizat Ion Bârcă, primarul din Turburea. La nici 30 de metri de noua construcţie se află o grădiniţă veche, în care preşcolarii învaţă în condiţii mult mai rele.

Inspectoratul Şcolar îl contrazice pe edil. "Sunt amuzată, dar şi dezamăgită de aceste afirmaţii pe care dumnealui insistă să le arunce în spaţiul public absolut nefondate. Deoarece noi cunoaştem speţa foarte bine. Au fost discuţii. Dumnealui are un corp de clădire nou, foarte frumos construit, cu tot ce-i trebuie. Problema este că nu are avizele necesare pentru a funcţiona", a declarat Dana Constantinescu - inspector general ISJ Gorj. Aproape 2 milioane de lei este suma pe care primarul din comuna Turburea a cheltuit-o din fonduri europene pentru a moderniza grădiniţa din satul Poiana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Scandal monstru din cauza unei grădiniţe modernizate cu 2 milioane de lei. Unitatea şcolară din Dolj zace nefolosită