Antena Meniu Search
x

SCANDALOS! Cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani, depistate cu mâinile murdare de materii fecale

Probleme grave la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, după ce s-a descoperit că mai multe cadre medicale, care intră în contact direct cu bolnavii, nu se spală pe mâini.

SCANDALOS! Cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani, depistate cu mâinile murdare de materii fecale

Probleme grave la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, după ce s-a descoperit că mai multe cadre medicale, care intră în contact direct cu bolnavii, nu se spală pe mâini.

În urma unor probe prelevate în cadrul unui control intern al Compartimentului de epidemiologie, s-a descoperit că un asistent medical şi un medic din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe aveau mâinile murdare de materii fecale, informează presa locală.

Aceştia prezentau pe mâini urme de Providencia, respectiv Enterococcus Faecalis, un bacil, respectiv un enterocol prezent în materiile fecale umane. Enterocolul a fost descoperit şi pe tăblia unui pat din cadrul salonului de Urgenţe Majore din UPU, unde sunt aduse cazurile cele mai grave.

Chiar dacă încărcătura microbiană era scăzută, aceştia sunt consideraţi germeni patogeni şi nu trebuie să apară deloc în cazul unor astfel de analize. Epidemiologii au informat personalul şi cei găsiţi cu probleme de igienă au fost avertizaţi, urmând ca la următoarea abatere să fie chemaţi la Comisia de disciplină.

În timpul controlului epidemiologic au fost prelevate 2000 de probe şi 10% din probele preluate de pe mâinele personalului sunt neconforme. Reprezentanţii unităţii medicale spun că se vor ţine cursuri de igienă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » SCANDALOS! Cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani, depistate cu mâinile murdare de materii fecale