Antena Meniu Search
x

Scenariu roşu în jurul Capitalei: 8 localități din Ilfov au depăşit azi incidenţa de 3 la mie

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a analizat duminică situația COVID-19 în județul Ilfov și a constatat că opt localități au depăşit valoarea de 3 la mia de locuitori a incidenței cumulate la 14 zile.

de Redactia Observator

la 16.01.2022, 18:32

- Shutterstock (scop ilustrativ)

Harta COVID devine tot mai "roşie" în jurul Capitalei, după ce opt localităţi din Ilfov au depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Pe listă sunt localitățile Ștefăneștii de Jos, 1 Decembrie, Domnești, Periș, Buftea, Gruiu, Ciorogârla și Măgurele. Municipiul Bucureşti este de miercuri în scenariul roşu, iar duminică, 16 ianuarie 2022, a fost raportată o incidenţă de 5,17 cazuri la mie.

Opt localităţi din Ilfov intră în scenariul roşu

Localităţile din Ilfov enumerate mai sus intră în scenariul roșu deoarece au numeroase cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2, relatează Mediafax. Informațiile furnizate de Prefectura Ilfov arată următoarele incidențe: Ștefăneștii de Jos – 3,08/1000 locuitori, 1 Decembrie – 3,09, Domnești – 3,20, Periș – 3,24, Buftea – 3,27, Gruiu – 3,86, Ciorogârla – 3,96 și Măgurele – 4,11.

Restricţii COVID în scenariul roşu

Potrivit reglementărilor în vigoare, în scenariul roșu se reduce gradul de ocupare permis pentru restaurante și terase de la 50% la 30%. De asemenea, se micșorează numărul participanților la numeroase alte evenimente culturale și sportive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Scenariu roşu în jurul Capitalei: 8 localități din Ilfov au depăşit azi incidenţa de 3 la mie