Antena Meniu Search
x

Video Scene dramatice pe plaja din Eforie. Turist, resuscitat zeci de minute, în timp ce prietenii se roagă pentru viaţa lui

Salvamarii au ajuns să se se lupte la propriu pentru a salva vieţi. Un nou episod halucinant din România legii şi dezordinii s-a întâmplat la mare. O mamă revoltată ceartă un salvator că a îndrăznit să-i scoată copiii din marea agitată. Nici steagul roşu, nici teama de moarte sau amenzile Poliţiei nu reuşesc să-i sperie pe cei care trăiesc după propriile reguli, fără să respecte pe nimeni şi nimic.

de Redactia Observator

la 28.08.2023, 19:36

Vezi și

"Tu trebuie să îţi vezi de atribuţiile tale. Copiii mei se scaldă cum vor. Dacă vor cu capul în apă, cu picioarele deasupra, să se scalde cum vor", spune o femeie. Scena halucinantă în care o mamă revoltată trage la răspundere un salvamar pentru că a îndrăznit să-i scoată copiii din apă a avut loc pe o plajă din Eforie Nord. Pe litoral, sunt valuri mari şi a fost arborat steagul roşu în mai multe staţiuni. Cei doi copii ai femeii, cu vârste de până în 12 ani, se depărtaseră periculos de mult de mal.

  • Salvamar: Doamnă, nu vă mai lăsaţi copiii singuri în apă.
  • Femeie: Ba îi las, pe răspunderea mea. Dacă îmi las copiii la 200 de metri, ştiu ce fac. Copiii mei înoată mai bine decât ai înotat tu vreodată în viaţa ta. Copiii mei sunt înotători de performanţă. Salvamar: Bravo, la piscină, aici e mare.

În zadar a încercat salvamarul să îi explice mamei revoltate că nu e vorba de vreo ambiţie, ci de un pericol care ar putea fi fatal copiilor.

  • Salvamar: Nu îi mai lăsaţi singuri în apă.
  • Femeie: Ba îi las!
  • Salvamar: Chem poliţia data viitoare când îi lasaţi singuri în apă.
  • Femeie: Cheam-o de acum.  
  • Salvamar: Sunteţi o iresponsabilă!
  • Femeie: La care lege scrie?
  • Salvamar: La ce lege scrie că nu au voie nesupravegheaţi copiii atunci când e steagul roşu aborat? Legea Salvamarului!
Pe acelaşi subiect

Steagul roşu a devenit un obiect de decor

Şi, pe lângă ea, lângă legea bunului simţ. Doar că la noi la mare steagul roşu a devenit un obiect de decor, iar oamenii nu înţeleg la ce se expun până nu li se întâmplă. Ieri, tot în Eforie Nord, doi turişti au intrat în marea agitată. Au fost scoţi din apă în ultima clipă. Unul dintre ei a fost reuscitat zeci de minute de medicii pe plajă, în timp ce prietenii se rugau pentru viaţa lui. Absurdul situaţiei a ajuns atât de departe că salvamarii se luptă, la propriu, să salveze vieţi.

În plin sezon estival, mai mulţi turişti s-au luat la bătaie cu salvamarii care le-au cerut să iasă din apă, apoi i-au atacat cu pietre salvatorii. Două persoane au ajuns atunci la spital. Nici poliţia nu are mai multă autoritate pe plajă. În ţara în care domnesc Legea şi Dezordinea, salvamarii spun că se tem mai mult de pericolele de pe mal decât cele din apă. "Nu ţin cont de puterea valurilor, sunt oarecum inconştienţi. Noi, deşi le atragem atenţia, în minutul doi în care ne întoarcem cu spatele, un procent din acei părinţi se întorc din nou în apă", a declarat Georgian Boariu, salvamar. Persoanele care nu respectă indicațiile salvamarilor și însemnele de pe plajă pot fi amendate doar de poliţişti cu sume cuprinse între 500 și 1000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Scene dramatice pe plaja din Eforie. Turist, resuscitat zeci de minute, în timp ce prietenii se roagă pentru viaţa lui