Antena Meniu Search
x

Video Schema prin care o companie de ride-sharing din Bucureşti jongla cu banii. Cifrele din acte nu se potriveau cu socoteala reală

Inspectorii ANAF au identificat un prejudiciu de aproape 10 milioane de lei la o companie ride-sharing din Capitală. Este vorba despre o serie de abateri financiare prin care statul a fost privat de venituri care i se cuveneau.

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 01.02.2024, 09:39

Vezi și

"Ancheta a scos la iveală o serie de acţiuni prin care firma de ride-sharing a redus obligaţiile fiscale ale societăţii. Mai exact, firma nu a înregistrat cu exactitate toate veniturile generate prin intermediul platformei de ride-sharing", transmite Eduard Marin, reporter Observator.

Companie de ride-sharing, fraudă de milioane

"Aceştia au umflat în mod artificial TVA-ul şi, de asemenea, au subdeclarat veniturile. Mai mult, firma a declarat şi plătea contribuţii pentru contractele individuale de muncă pentru o normă de doar 2 ore pe zi, asta în condiţiile în care angajaţii lucrau mult mai multe ore şi, de asemenea, veniturile nete ale acestora erau mai mari decât cele declarate în mod oficial în acte", adaugă Eduard Marin, reporter Observator.

"În prezent, în România există patru firme de ride-sharing, iar în perioada următoare vor urma şi alte controale", mai spune Eduard Marin, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Schema prin care o companie de ride-sharing din Bucureşti jongla cu banii. Cifrele din acte nu se potriveau cu socoteala reală