Antena Meniu Search
x

Schema prin care un medic din Zalău a luat mită peste 26.000€ pentru prelucrarea unor analize. Un coleg l-a reclamat la DNA

Caz şocant în Sălaj! Un medic de la Spitalul Judeţean a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi obţinut, timp de trei ani de zile, 130.000 de lei pentru prelucrarea de probe pentru teste Papanicolau. Pe lângă ea, în dosar mai sunt anchetaţi încă patru medici ginecologi.  

de Redactia Observator

la 22.11.2023, 07:57

Vezi și

Conform anchetatorilor, timp de trei ani, medicul anatomopatolog Liliana Neagă, şefa de serviciu în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a prejudiciat unitatea medicală cu 128 000 lei. Reţeta era una simplă.

Medici ginecologi de la diferite cabinete private din Zalău efectuau pacientelor teste Papanicolau contracost, dar în loc să semneze contracte cu diferite laboratoare, aşa cum era normal, duceau testele la analiză la spitalul judeţean. Probele erau analizate pe cheltuială şi cu aparatură spitalului, fără să fie înregistrate în mod oficial.

Cum era posibil? Pacientele plăteau la cabinetul privat aproximativ 130 lei pentru fiecare test, medicii îşi păstrau 100 lei, iar diferenţa de 30 de lei o dădeau şefei de secţie de la spitalul de stat, pentru a facilita acest lucru. Schemă era cunoscută de majoritatea angajaţilor de pe secţia respectivă, dar toată lumea a păstrat tăcerea. În cele din urmă, unul dintre angajaţi a făcut o sesizare la DNA, iar anchetatorii au aflat că în acest mod, în laboratorul spitalului au fost prelucrate peste 3000 de analize venite de la privat.

Şefa de secţie a semnat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovaţiei şi a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, iar între timp s-a pensionat de la spital. Anchetă continuă însă, pentru că sunt vizaţi și ceilalţi medici implicaţi în schemă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Schema prin care un medic din Zalău a luat mită peste 26.000€ pentru prelucrarea unor analize. Un coleg l-a reclamat la DNA