Antena Meniu Search
x

Video Schimbări la listele de programări pentru vaccinarea anti-Covid, anunţate de Valeriu Gheorghiţă: "Se va trimite o singură notificare"

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a anunţat că interesul românilor pentru a se programa la vaccinare este unul ridicat. El precizează că, în momentul de faţă, rata de confirmare a programarilor după notificare este între 85 şi 90%, dintre persoanele care sunt înscrise. 

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 06.04.2021, 14:39

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat schimbări în modul cum sunt notificate persoanele care se programează la vaccinare - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Modificări la modul cum sunt anunţate persoanele programate

Valeriu Gheorghiţă: "Am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de aşteptare, care va avea la dispoziţie 24 de ore să-şi confirme programarea. În cazul în care persoana notificată nu confirmă programarea vor fi notificate alte persoane din lista de aşteptare pentru a rula într-un timp cât mai scurt persoanele de pe lista de aşteptare"

Cei care ratează programarea vor avea posiblitatea să se înscrie fie pe lista de aşteptare de la un alt centru, fie să se programeze pe locurile care vor fi disponibile în centrele de vaccinare. "În acest fel, putem să rulăm mai rapid persoanele care se află pe lista de aşteptare", a spus Gheorghiţă. Începând cu ziua de 7 aprilie va fi operaţionalizată această cerinţă.

El a anunţat că din 10 aprilie o persoană aflată pe lista de aşteptare va putea să vadă câte persoane se află în faţa sa. 

"Un alt element important este legat de estimarea timpului de aşteptare al persoanelor înscrise pe lista de aşteptare, din data de 10 aprilie va fi afişat pe platforma de programare pentru fiecare persoană care se află în lista de aşteptare câte persoane se află înscrise în faţă şi de asemenea care este capacitatea de vaccinare zilnică în centrul de vaccinare pentru care persoana respectivă a optat, aşa încât putem să estimăm foarte uşor câte persoane se află în faţă şi câte se vaccinează în fiecare zi şi astfel putem să deducem care este timpul mediu de aşteptare, ţinând cont că pot exista variaţii chiar de la o perioadă la alta pentru aceeaşi persoană în funcţie de categoria de prioritizare din care fac parte persoanele care se pot înscrie ulterior în lista de aşteptare, ţinând cont că pe lista de aşteptare notificarea respectă prioritizarea conform strategiei”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

Sunt 3228 de medici de familie care au optat pentru a participa la campania de vaccinare prin cabinetele proprii, din totalul celor 10.940 de medici de familie care se află în relaţie contractuală cu CNAS. Fiecare medic de familie va stabili propriul program de vaccinare. Data la care va începe această campanie este 4 mai. Până atunci, Valeriu Gheorghiţă spune că medicii de familie vor trece printr-un training.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Schimbări la listele de programări pentru vaccinarea anti-Covid, anunţate de Valeriu Gheorghiţă: "Se va trimite o singură notificare"