Judeţele cu şcoli închise din cauza vremii. Lista actualizată

Publicat: 27.02.2018, 13:57.
Actualizat: 27.02.2018, 22:48

Şcoli închise în mai multe judeţe luni şi marţi, când elevii nu vor merge la cursuri din cauza condiţiilor meteorologice anunţate de specialişti.

Judeţele cu şcoli închise din cauza vremii. Lista actualizată

Şcolile au fost închise în mai multe judeţe ale țării și în București, din cauza vremii. Autoritățile au luat decizia după seria de alerte meteo emise de meteorologii de la ANM.

Vă prezentăm lista actualizată a județelor cu școli închise din cauza vremii:

Școli închise în București

Actualizare Bucureşti: Într-o nouă reuniune a comandamentului de iarnă la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a anunţat că şcolile în Bucureşti sunt închise toată săptămâna.

Decizia vine după ce, duminică, Primarul Firea a anunțat iniţial că școlile se închid în București luni, 26 februarie 2018 și marți, 27 februarie. Este vorba despre școlile de stat din învățământul preuniversitar.

Gabriela Firea a precizase în informarea de duminică, 25 februarie, că decizia de suspendare a cursurilor în poate fi extinsă și în zilele următoare, în funcție de condițiile meteo. Meteorologii ANM au transmis atunci și o informare legată de cum va evolua vremea în București, care indică o răcire considerabilă.

Școli închise miercuri, 28 martie, în 11 județe

Potrivit Ministerului Educaţiei, cursurile şcolare sunt suspendate integral, miercuri, în judeţele Ilfov, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Olt, Argeş, Dolj și Teleorman.

Miercuri sunt închise școlile și în judeţul Giurgiu, cu excepţia a cinci grădiniţe din municipiu, şi în Tulcea.

În judeţul Vaslui, vor fi două şcoli cu activitatea suspendată, în Vâlcea sunt patru şcoli cu activitatea suspendată miercuri, Liceul Lădeşti fiind închis în data de 1 martie, iar în Vrancea vor fi închise structuri de învăţământ.

Școli închise joi, 1 martie, în 4 județe

Cursurile au fost suspendat integral incusiv joi, 1 martie, în judeţele Argeş, Dolj, Ilfov şi Teleorman.

Școli închise vineri, 2 martie, în 2 județe

Cursurile sunt suspendate integral vineri, 2 martie, în Capitală și în județele Ilfov şi Teleorman.

Orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Şcoli închise în Argeş

Autorităţile din Argeş au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar până joi. Însă, aproape 30 de unităţi de învăţământ preşcolar vor asigura permanenţa pentru copiii care nu au cu cine rămâne acasă.

Este vorba de 15 şcoli şi grădiniţe din municipiul Piteşti, trei grădiniţe cu program prelungit în Mioveni, o grădiniţă şi un liceu în Topoloveni, o şcoală şi o grădiniţă la Costeşti, o şcoală şi două grădiniţe în Curtea de Argeş, o şcoală şi o grădiniţă la Câmpulung, şcoala şi grădiniţa din Ştefăneşti.

Școli închise în Buzău

Cursurile vor fi suspendate, marţi, din cauza viscolului, şi în judeţul Buzău, a stabilit, luni seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

"Având în vedere evoluţia fenomenelor meteo de luni, precum şi prognoza meteo pentru orele următoare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a întrunit luni seară în şedinţă extraordinară şi a decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău în data de 27 februarie", au anunţat autorităţile judeţene.

Şcoli închise în Brăila

Autorităţile din Brăila au decis, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, suspendarea cursurilor în toate unităţile din judeţ, în zilele de marţi şi miercuri.

Atât grădiniţele, cât şi şcolile generale şi liceele vor fi închise, iar cursurile vor fi recuperate ulterior, decizia rămânând la latitudinea fiecărei şcoli în parte.

Şcolile se închid în Teleorman

Actualizare Teleorman: Toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Teleorman îşi suspendă cursurile până la sfârşitul săptămânii în curs, a anunţat CJSU Teleorman.

Iniţial, autorităţile locale au anunţat închiderea şcolile din Teleorman doar pentru zilele de luni şi marţi, în urma codului portocaliu de ninsori abundente, viscol şi ger.

Decizia închiderii şcolilor din Teleorman a fost luată din cauza condiţiilor meteo - viscol, ninsori abundente și ger - dar și a faptului că administratorii drumurilor naționale și județene fac fața cu greu pentru deszăpezirea carosabilului. Mai multe informaţii AICI

Școlile se închid în Constanța

Autoritățile din Constanța au decis, de asemenea, închiderea școlilor în tot județul. Decizia este însă valabilă doar pentru luni, 26 februarie 2018. Suspendarea cursurilor poate fi extinsă însă și zilele următoare, în funcție de evoluția condițiilor meteo.

​Şcoli închise în Tulcea

Şcolile din Tulcea sunt închise marţi, 27 februarie şi miercuri, 28 februarie 2018, anunţă autorităţile judeţului. Excepţie fac grădiniţele cu program prelungit.

Ca şi alte judeţe, Tulcea e afectat de ninsoare şi ger, care îşi vor face simţită prezenţa şi miercuri, codul portocaliu urmând să expire în această zi la ora 20.00.

Iniţial, în Tulcea au fost închise luni doar şcolile din localităţile Beidaud şi Casimcea. Decizia a fost extinsă ulterior la toate unităţile de învăţământ din judeţ, pentru luni şi marţi.

Infograficul județelor cu școli închise

INFOGRAFIC: Județele cu școli închise din cauza condițiilor meteo | Sursa: Observator

Şcoli închise şi în Dolj

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a decis duminică, în urma unei întruniri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), suspendarea cursurilor în toate şcolile din judeţ în zile de luni 26 februarie şi marţi, 27 februarie.

Potrivit inspectorului general al IŞJ Dolj, Monica Sună, cursurile se suspendă din cauza condiţiilor severe de ger, vânt şi ninsori.

Școli închise în județul Olt

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a decis închiderea unităţilor de învăţământ din judeţ, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, începând de luni, de la ora 13.00, şi până miercuri inclusiv.

Școli închise în județul Giurgiu

Şi autorităţile din judeţul Giurgriu au decis suspendarea cursurilor în toate şcolile şi grădiniţele din judeţ, măsura fiind luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care Giurgiu este unul dintre judeţele pentru care s-a emis cod portocaliu de viscol şi temperaturi foarte scăzute.

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au decis în cadul unei şedinţe extraordinare suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţ pentru zilele de luni şi marţi, anunţă ISU Giurgiu. Decizia a fost luată împreună cu cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu.

Şcoli închise în Ilfov

Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov a decis să suspende cursurile în unităţile de învăţământ preuniversitare în zilele de luni şi marţi. În funcţie de evoluţia situaţiei meteo, această suspendare s-ar putea prelungi.

Şcolile se închid în Galaţi

Din cauza ninsorii, autorităţile din Galaţi au decis să închidă 17 şcoli din judeţ. Decizia a fost luată din cauza accesului dificil cu microbuzele şcolare în zonele unde a nins.

Şcolile vizate sunt cele din localităţile Bălăbăneşti, Bălăşeşti, Băleni, Băneasa, Bereşti-Meria, Buciumeni, Corni, Cuca, Cuza-Vodă. Drăguşeni, Nicoreşti, Poiana, Rădeşti, Slobozia Conachi, Smulţi şi Vârlezi.

Potrivit oficialilor din Galaţi perioada de suspendare a cursurilor poate fi prelungită zilele următoare, în funcţie de cum va evolua vremea pe 28 februarie şi 1 martie.

Şcoli închise în Dâmboviţa

În urma ninsorii abundente, au fost închise două şcoli din judeţul Dâmboviţa. Este vorba despre unităţile de învăţământ din Şelaru şi Cojasca.

Şcoli închise în Mehedinţi

Şcolile din 17 localiţăţi din Mehedinţi sunt închise în urma condiţiilor meteo de vreme extremă.

În urma ninsorilor abundente şi a viscolului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi a decis ca activitatea să fie suspendată în unităţile de învățământ din Ilovăț, Gruia, Șișești, Bâlvănești, Eibenthal, Breznița Motru, Bâcleș, Podeni, Dumbrava de Jos, Tâmna, Jiana, Livezile, Butoiești, Oprișor, Voloiac, Greci și Șiroca.

Şcolile rămân închise în Dolj

Cursurile în şcolile din Dolj vor fi suspendate şi în zilele de miercuri şi joi, după ce elevii nu au mers la cursuri nici în primele două zile ale săptămânii, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Decizia de prelungire a suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ din Dolj pentru următoarele două zile a fost luată în după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Şcoli închise din cauza condiţiilor meteo extreme

O avertizare cod portocaliu de viscol va intra în vigoare luni pentru Bucureşti şi judeţele din sudul şi estul ţării, până marţi după-amiază urmând ca vântul să aibă intensificări cu rafale de 55-65 de kilometri pe oră, care vor viscoli zăpada. Meteorologii au emis şi un nou cod galben de ninsori, intensificări ale vântului şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Sunt școli închise în mai multe județe din cauza prognozei meteo

De asemenea, este deja în vigoare o avertizare cod galben de frig emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, până săptămâna viitoare urmând să se înregistreze temperaturi cu 10-15 grade mai scăzute decât ar fi normal pentru această perioadă din an.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Citește și
• pe 01.01.1970 la 02:00
Se închid şcolile şi în Dolj. Elevii nu merg la cursuri luni şi marţi, din cauza condiţiilor meteo
recomandari pe a1.ro
Blondă și sexy! Imagini incendiare cu Roxana Blenche de la Chefi la Cuțite. Cum arăta concurenta acum 5 ani
• pe 01.01.1970 la 02:00
Gripa mai face o victimă. Numărul deceselor a ajuns la 54

Top știri

1
Eveniment • pe 22.11 la 22:03

Nouă șoferi pasionaţi de off-road, prinși de jandarmi pe drumurile forestiere dintre Predeal și Azuga. ”Am greșit drumul”

Nouă șoferi pasionați de off-road au fost prinși cu mașinile de teren, duminică, după ce au pătruns în zona Clăbucetul Taurului și i-au deranjat pe turiștii care au sunat la 112.

ULTIMELE ȘTIRI
22:31 Britanicii vor introduce un ''sistem de bule cu trei gospodării'', pentru a relaxa restricţiile în prag de Crăciun 21:49 O asistentă suspectă de coronavirus aşteaptă de mai bine de o săptămână un răspuns concret de la DSP 21:44 IPS Teodosie se judecă cu statul pentru pelerinajul de Sf. Andrei: "Vrem să oprim niște exagerări, că să nu zic abuzuri" 21:40 Matilda, cățelușa eroină care a salvat patru oameni dintr-un incendiu, însă ea s-a ales cu arsuri grave 21:00 Un bărbat a murit călcat de tren în Gara CFR Constanța 20:57 Frica de spital împinge o treime dintre pacienţi să nege simptomele coronavirusului 20:50 Regeneronul, testat cu succes în România. Adrian Marinescu, infecționist: "Eu cred că este medicamentul momentului" 20:31 Tratamentul revoluționar care va putea să vindece cancerul fără efecte secundare, doar prin editare genetică 20:14 Lungul drum al vaccinului anti-COVID către pacienți. Cursă contracronometru, supervizată de armată 20:08 Raed Arafat nu exclude să se vaccineze în direct, la TV: "Cred că merită făcut acest lucru. Şi nu numai eu"
CITEȘTE ȘI
Fetița din imagini a devenit una din cele mai dorite cântărețe. Cine e micuța care împlinește curând 30 de ani
A1.RO
Blondă și sexy! Imagini incendiare cu Roxana Blenche de la Chefi la Cuțite. Cum arăta concurenta acum 5 ani
A1.RO
PARTENERI
Borcea a spus tot adevărul despre femeile din viaţa lui. Cum le-a cucerit şi ce îl face irezistibil
pe antenasport.ro
România, "umilită" de Ungaria! Anunţul oficial care a făcut înconjurul Europei
pe antenasport.ro
După o nuntă plină de peripeții, Ninel Conde anunță deja dorința de a rămâne însărcinată
pe tvhappy.ro
Declarații exclusive! Ce spune Oana Zăvoranu după ce în presă a apărut că Pepe ar fi fost violent cu Raluca Pastramă!
pe spynews.ro
Busu și-a pus din nou viața în pericol, la doi ani de când a suferit un infarct! Toți prietenii săi s-au speriat! „Am înlemnit cu toții”
pe spynews.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!
pe zutv.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!
pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”
pe antenastars.ro