Antena Meniu Search
x

Sculptura din bronz ”Venus”, vedeta primei licitaţii Salvador Dali din România

Venus este vedeta primei licitaţii Salvador Dali din România. Sculptura din bronz semnată de artistul spaniol este deţinută de un colecţionar român care acum o scoate la vânzare

Vezi și

Venus este vedeta primei licitaţii Salvador Dali din România. Sculptura din bronz semnată de artistul spaniol este deţinută de un colecţionar român care acum o scoate la vânzare

Ea este Venus. Una dintre creaţiile lui Salvador Dali. Artistul a numit-o Venus Spaţiale. Sculptura cu numărul 222, dintr-o serie de 350, îi aparţine unui colecţionar din România. Unul dintre puţinii care deţin o lucrare originală a lui Dali.

Una dintre cele 350 de lucrări Venus Spatiale semnate Salvador Dali s-a vândut în anul 2008, la Londra, pentru 31.000 de dolari. Cea din România, estimată la 16.000 de euro, are interes chiar şi din partea colecţionarilor din străinătate.

Ceasul moale sau furnicile, simboluri folosite mai tot timpul de Dali, sunt prezente pe sculptură. Licitaţia din această seară conţine, însă, 19 lucrări semnate de artistul spaniol.

Lucrări semnate Salvador Dali au mai fost expuse în România. În 2008, bucureştenii au putut admira "Cadran Solar", o lucrare din ceramică estimată la 820.000 de euro.

Statul român a fost la un pas de a avea în patrimoniu o lucrare originală semnată de Dali. Pe vremea comuniştilor, artistul şi-a dorit să vină să picteze o frescă la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Cea mai scumpă lucrare a lui Dali este pictura " Paul Eluard" care s-a vândut cu 22 de milioane de dolari. Sculptura "Elefant de Triumf" s-a vândut cu 535.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Sculptura din bronz ”Venus”, vedeta primei licitaţii Salvador Dali din România