Antena Meniu Search
x

Video Se anunţă două mari proteste, pe lângă cel al profesorilor. Angajaţii CFR ies luni în stradă, iar medicii ameninţă şi ei cu greva

Până să negocieze pe legea salarizării, dascălii se pregătesc de un nou protest major. Marţi, vor merge din nou în faţa Guvernului. Şi nu sunt singurii care au revendicări salariale în această perioadă. Ceferiştii ies şi ei mâine în stradă. Şi în sănătate sunt nemulţumiri.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 28.05.2023, 19:30

Vezi și

Mâine dimineaţă, la ora 10:00, sute de angajaţi de la CFR Călători şi CFR Infrastructură vor merge în faţa ministerului Transporturilor, să ceară salariilor mai mari, dar şi să reclame faptul că până la această oră CFR nu are un buget de venituri şi cheltuieli aprobat, ceea ce face imposibil să se investească în garnituri noi, în reparaţii şi în îmbunătăţirea condiţiilor pentru călători. Amenință că intră în grevă generală dacă guvernanţii nu vor lua măsuri pentru rezolvarea problemelor şi nu exclud ca de la 1 iulie să blocheze activitatea pe şine ceea ce, desigur, va genera haos în transporturi.

Angajaţii din Sănătate ameninţă şi ei cu proteste. Spun că vor organiza un miting aici, în Piaţa Victoriei, pe 8 iunie urmând ca, la 1 iulie, să fie declanşată greva generală. Sunt nemulțumiți de salarii, de modul în care se acordă unele sporuri și de blocarea angajărilor în sănătate. Deşi toată lumea vorbeşte de lefuri mari, nu sunt chiar aşa, spun sindicatele. Nu în ultimul rând,  marţi mii de protestatari din sistemul de învăţământ vor porni din Piața Victoriei în marș spre Palatul Cotroceni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Se anunţă două mari proteste, pe lângă cel al profesorilor. Angajaţii CFR ies luni în stradă, iar medicii ameninţă şi ei cu greva