Antena Meniu Search
x

Video Se deschide Transapuseana, cel mai scump drum județean din țară. Are 80 de km, porneşte din Aiud și ajunge la peste 1.000 de metri altitudine

Se deschide un nou drum spectaculos în România: Transalpina de Apuseni sau oficial Transapuseana. Şerpuită pe creste de munte, şoseaua face acum concurenţă celor mai frumoase drumuri de la noi din ţară, cunoscute şi peste hotare.    

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 06.12.2023, 13:11

Vezi și

Transapuseana sau Drumului Județan DJ 107I, aşa cum este cunoscut acum acum pe hărţile rutiere, are o lungime de 80 de kilometri şi porneşte din Aiud. Traversează de la est la vest zona de sud a Munților Apuseni și trece prin cele mai spectaculoase locuri din această parte a țării, ajungând în vârf, la peste 1.000 de metri altitudine.

În cele din urmă, peste munți, ajunge în Abrud, pe Drumul Național 74. Practic, putem spune că, indirect, leagă acea zonă de autostradă A10 Sebeș - Turda.

Transapuseana, cel mai scump drum județean din țară: 75 de milioane de euro

Lucrările au început în anul 2019, dar au fost accelerate în acest an, după ce contractul cu vechiul constructor a fost reziliat. Cel mai probabil, mai ales în timpul verii, drumul va deveni o atracție a zonei, având în vedere peisajele spectaculoase de pe traseu.

Este o zonă pitorească, specifică Apusenilor, în care veți întâlni foare puțini oameni, pentru că micuțele sate de aici sunt depopulate. Primii 40 de kilometri vor fi gata la mijlocul acestei luni, în 15 decembrie, iar restul în primăvara anului viitor.

Acesta este cel mai scump drum județean din țară: 75 de milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Evenimente » Se deschide Transapuseana, cel mai scump drum județean din țară. Are 80 de km, porneşte din Aiud și ajunge la peste 1.000 de metri altitudine