Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Se dezleagă misterul navei scufundate în Marea Neagră. Destin crunt pentru trei marinari

Se dezleagă misterul navei scufundate în Marea Neagră. Vaporul cu marinari sirieni şi egipteni s-a ciocnit cu un alt vas comercial de mari dimensiuni. Iniţial, echipajul a salvat doi dintre cei opt supravieţuitori, apoi căpitanul a dat ordin să-şi continue cursul spre bulgari. Nava, care are urme vizibile ale coliziunii, a fost reţinută în portul Varna. 

de Redactia Observator

la 19.05.2024 , 20:18

Aceasta este nava Michel, sub pavilion insulele Comore, despre care autorităţile române cred că ar fi provocat scufundarea vaporului Mohamed Z.

  • Cristi Popovici, reporter Observator: Nava Michel venea dinspre portul Odesa şi trebuia să ajungă la Varna, în Bulgaria. Mohamed Z, vaporul scufundat, venea dinspre Istanbul şi trebuia să ajungă tot în Ucraina, prin Sulina. În dreptul localităţii Sfântul Gheorghe, la 26 de mile depărtare de ţărm, cele două vase s-au ciocnit. Noaptea, în mijlocul mării. Opt marinari au fost salvaţi de echipajul navei Michel şi predaţi autorităţilor române. Apoi, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, comandantul a dat ordin să plece mai departe spre Bulgaria. 

Practic au fugit de la locul nafragiului, în condiţiile în care trei marinari erau de negăsit. În larg erau şi două ambarcaţiuni rapide ale Poliţiei de Frontieră, însă echipajele nu au intervenit să oprească nava.

Vezi și
  • Ene Andrei, purtător de cuvânt Garda de Coastă: Accidentele de navigaţie nu sunt de competenţa Poliţiei de Frontieră. Ele sunt de competenţa Căpităniei! La faţa locului, efectiv, în această speţă, Poliţia de Frontieră a participat în cadrul unei acţiuni de salvare de vieţi omeneşti pe mare.
Pe acelaşi subiect

După aproape 24 de ore de la naufragiu, nava sub pavilion Insulele Comore a ajuns în Varna

Cu urme vizibile de la ciocnire în prova, nava a fost reţinută de autorităţile maritime din ţara vecină.

  • Valentin Enchev, director Administraţia Maritimă Varna: Avem un raport de la căpitan, care afirmă categoric că aceasta este nava implicată în incident. Am constatat că există avarii structurale la partea frontală a navei, care ar avea legătură cu incidentul suferit de navă. 

Între timp, la locul dezastrului, navele Agenţiei de Salvare pe Mare şi ale Poliţiei de Frontieră au reluat operaţiunile de căutare ale celor trei marinari sirieni dispăruţi. Fără rezultat. Cazul este anchetat de procurorii constănţeni, care vor coopera cu autorităţile bulgare.

  • Mihaela Mergeane, Parchetul Curţii de Apel Constanţa: Noi facem cercetări pentru distrugerea sau avarierea unei nave şi părăsirea, mai pe scurt aşa, părăsirea locului naufragiului. Fapta comandantului sau a altui membru a echipajului care, în urma producerii unui accident de navigaţie, face ca nava să părăsească locul faptei. 

La bordul navei construite în 1990 sunt marinari din Georgia, Turcia şi Azerbaidjan, iar căpitanul este turc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Se dezleagă misterul navei scufundate în Marea Neagră. Destin crunt pentru trei marinari