Antena Meniu Search
x

Se fac cercetări după alerta de radiații de la Timișoara. Specialiștii îi liniștesc pe localnici: Nivelul, mai mic decât cel al unei investigaţii RMN sau CT

Alertă la Timişoara. Scurgeri radioactive au fost descoperite în curtea Institutului de Igienă a Direcţiei de Sănătate Publică, care este localizat chiar în apropierea unei maternităţi. Zona a fost imediat securizată, iar poliţiştii cerceteză acum cazul.  

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 22.02.2024, 08:55

Vezi și

Laboratorul de Igienă a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara este înconjurat de locuinţe, iar la doar câţiva metri, se află şi maternitatea „Bega“. Accesul în curtea institutului a fost restricţionat, după ce a fost detectat un nivel ridicat de radiaţii.

Iulia Pop, reporter Observator: Măsurătorile au fost făcute după ce angajaţii Institutului de Igienă a Radiaţiilor ar fi descoperit la un control de rutină, valori peste cele admise. Acestea indicând prezenţa unui material radioactiv. 

Un echipaj de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare, a cercetat cu atenţie zona.

Zorița Mircov, ISU Timiș: Nu sunt victime contaminate şi nu există risc pentru populaţie, deoarece zona se află în curtea laboratorului.

Pe acelaşi subiect

Iar pentru a-i linişti pe timişoreni, specialiştii spun că nivelul radiaţiilor descoperite este mai mic decât cel al unei investigaţii RMN sau CT. Poliţiştii fac acum cercetări pentru nerespectarea legii.

Aurora Voicilă, IPJ Timiş: Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J Timiș efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

Ancheta se află încă în desfașurare, iar până la finalizarea acesteia, curtea rămâne supravegheată în permanenţă de un echipaj de poliție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Se fac cercetări după alerta de radiații de la Timișoara. Specialiștii îi liniștesc pe localnici: Nivelul, mai mic decât cel al unei investigaţii RMN sau CT