Antena Meniu Search
x

Foto "Se vede foamea pe fața ei". Uitată de lume într-o casă derăpănată din Vaslui, la 86 de ani, Valeria a fost condamnată la moarte chiar de semenii ei

„I-a uitat Dumnezeu pe pământ”. Așa spun de obicei oamenii despre bătrânii, care refuză să moară. Pentru că dincolo de anii grei pe care îi cară în spate, au învățat să lupte cu îndârjire pentru supraviețuire.

de Monica Palade

la 18.01.2023, 17:08

Într-o casă derăpănată, care stă să cadă, în satul Bunești, din comuna vasluiană Bunești-Averești, pe Valeria Ciubotaru a uitat-o Dumnezeu, dar semenii săi au condamnat-o la moarte.

Uitată de Dumnezeu, condamnată de oameni

Bolnavă, neputincioasă, surdă și îndurând foamea și frigul, la cei 86 de ani, Valeria încă luptă să trăiască. Nu a fost niciodată căsătorită, nu a avut copii și a încercat mereu să nu deranjeze pe nimeni. Probabil de aceea a și fost uitată în casa care abia stă în picioare. Într-o cameră, după o sobă ruinată, bătrâna încearcă să reziste. În casa ei nu a mai mirosit de mult a mâncare caldă, a curățenie și a o viață normală.

A fost găsită de Constantin Iftene, un bărbat din zonă, care nu a rămas indiferent la neputință și a încercat să o ajute. A dus-o chiar la spitalul din Huși, dar femeia a fost trimisă din nou acasă, după doar o zi. Singurele rude pe care le are în viață luptă la rândul lor să supraviețuiască.

„Noi ne plângem cã e greu, dar uitati cum poate trãi un om! E fãrã cuvinte! E ceva care nu poate fi acceptat, într-o lume civilizatã. Se vede foamea pe fata ei, e bolnavã, nu prea aude, e speriatã. Viatã mai grea ca a unui câine. Asistenta Socialã oare stie de ea? Asistenta Socialã ar trebui sã fie pentru acesti oameni”, au spus cei care au privit imaginile, potrivit vremeanoua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Se vede foamea pe fața ei". Uitată de lume într-o casă derăpănată din Vaslui, la 86 de ani, Valeria a fost condamnată la moarte chiar de semenii ei