Antena Meniu Search
x

Seara de gala la Opera Nationale din Bucuresti, cu soprana Valentina Nafornita

Pe scena operei nationale din Bucuresti a fost aseara un spectacol de zile mari cu ocazia implinirii a doua secole de la nasterea compozitorilor Verdi si Wagner. Cu prilejul Galei, pe scena Operei a urcat pentru prima oara soprana Valentina Nafornita, venita in Romania chiar din Viena.

Vezi și

Valentina Nafornita a ajuns sa cante la opera din Viena la numai 24 de ani. Nu este singura scena celebra pe care a urcat in cariera ei.

“Valentina are spectacole pe cele mai mari scene ale lumii, de la scala de la Viena, pana la Metropolitan si Covent Garden”, a declarat Razvan Ioan Dinca, directorul Operei Nationale din Bucuresti.

Este foarte frumos si intr-adevar orice artist si-ar dori sa ajunga acolo. Desigur, sunt foarte multi specialisti cu care ai ocazia sa lucrezi”, a spus Valentina Nafornita.

Asemenea artistilor celebri cu care a colaborat, Valentina se poate lauda cu mai multe trofee, cum ar fi BBC Cardiff Singer of the World. In ciuda succesului ei, pana acum nu a mai urcat pe scena operei din Bucuresti.

Este pentru prima data cand o sa cant pe scena Operei Nationale din Bucuresti, visam de cand eram studenta. Este foarte placut desigur, este debutul meu aici”, a mai spus soprana.

Maestrul Cristian Mandeal a condus Orchestra si Corul Operei Nationale Bucuresti la gala Verdi-Wagner 200. La concertul de aseara au luat parte si alte nume mari, cum ar fi Alexandru Badea sau Dan Paul Dumitrescu.

Tot in cadrul spectacolului de aseara, a fost prezentat insemnul heraldic creat special pentru Opera Nationala Bucuresti, de catre Tudor Tiron.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Seara de gala la Opera Nationale din Bucuresti, cu soprana Valentina Nafornita