Şefă de la OJFIR Tulcea, prinsă în flagrant când a încasat o mită de 70.000 de lei

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 05.04.2021, 17:13.
Actualizat: 05.04.2021, 17:27

Irina Manole, şefă la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Tulcea, a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce ar fi încasat o mită de 70.000 de lei.

Şefa de la OJFIR Tulcea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Şefa de la OJFIR Tulcea ar fi primit mita printr-un intermediar

Profimedia - imagine ilustrativă

Prinderea în flagrant s-ar fi produs la sfârşitul săptămânii trecute, când Irina Manole ar fi primit banii, printr-un intermediar, de la o persoană, martor în cauză, beneficiară a unui proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Conform procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, "suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la OJFIR Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă (martor), în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile".

Citește și:

În dosarul şefei de la OJFIR Tulcea şi alte persoane sunt urmărite penal

Iniţial, Irina Manole, care este șefă a Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul OJFIR Tulcea, a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind acuzată de comiterea infracţiunii de luare de mită. Ulterior, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au decis ca aceasta să fie arestată preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă că, în acest dosar, sunt urmărite penal şi alte persoane.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.