Antena Meniu Search
x

Soluţie surprinzătoare în dosarul violenţelor din 10 august 2018 (Video)

Soluţie cel puţin surprinzătoare în dosarul violenţelor din 10 august 2018. DIICOT spune că nu a fost vorba de o tentativă de lovitură de stat, aşa cum au reclamat jandarmii, şi nici de o acţiune violentă comandată împotriva manifestanţilor, astfel că şefii de atunci ai Jandarmeriei au fost scoşi de sub urmărire penală. Cu toate astea, dosarul nu se închide.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 15.07.2020, 23:15

Vezi și
  • O parte a dosarului ce vizează violențele din 10 august 2018 a fost trimisă înapoi la Parchetul Militar.

Sunt două părți importante din acest dosar care au fost clasate de procurorii DIICOT, la doi ani de la protestele din Piața Victoriei.

În primul rând, spun procurorii, nu au fost găsite dovezi care să arate că cei care au organizat protestul ar fi vizat o tentativă de lovitură de stat, respectiv să deturneze acea ordine constituțională, așa că au clasat plângerea făcută de Jandarmeria Română.

De cealaltă parte, cei patru șefi din Jandarmeria Română au scăpat de acuzații din aceleași considerente. Nu au existat probe care să dovedească faptul că ei ar fi organizat din timp reprimarea protestului, ci au organizat-o în momentul în care lucrurile au escaladat în Piața Victoriei, culminând cu furtul pistolului jandarmeriței.

O parte a dosarului a fost trimisă înapoi către Parchetul Militar. Vorbim despre partea care îi vizează pe acei jandarmi care au abuzat de funcția pe care o aveau și au agresat protestatari în Piața Victoriei. Ei însă vor răspunde individual pentru ceea ce au făcut atunci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Soluţie surprinzătoare în dosarul violenţelor din 10 august 2018 (Video)