Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Şeful Poliţiei din Brăila s-au urcat băut la volan şi a produs un accident. Colegii spun că nu e prima dată când bea şi conduce: "Avea de multă vreme aceste practici"

Poliţist, accident. Şeful Poliţiei din Municipiul Brăila a fost prins băut la volan după ce a fost implicat într-un accident rutier. Bărbatul a lovit din lateral o maşină şi un tânăr a ajuns la spital. Conform procedurii, colegii l-au testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost, surprinzător, pozitiv. Sub protecţia anonimatului, alţi poliţişti spun, pentru Observator, că nu ar fi prima oară când se urcă băut la volan.

de Adrian Obreja

la 07.07.2024 , 19:09

Şoferul de 19 ani şi Șeful Poliției municipale Brăila, Marius Budu, erau într-o localitate la aproape 30 de kilometri de Brăila atunci când a avut loc accidentul. Cum s-a întâmplat totul a fost un mister ore bune. Varianta poliţiei nu se potrivea cu realitatea. Inspectoratul Judeţean a transmis oficial că maşina comisarului-şef a fost lovită de cea a tânărului de 19 ani. Lucrurile au fost exact invers. Cele două maşini veneau dinspre Buzău spre Brăila. Primul era cea a tânărului de 19 ani care a semnalizat stângă pentru a intra pe acea stradă. Din spate a venit comisarul-şef în depăşire şi l-a lovit în plin. În urma accidentului, tânărul a fost internat în spital.

Surpriza a venit după rezultate

Surpriza a venit după rezultate. "Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul în cazul tânărului fiind zero, iar în cazul bărbatului de 42 de ani rezultatul a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expira", a declarat Elena Costache, IPJ Brăila. Comisarul nu a vrut să declare mai multe decât au făcut-o colegii lui. "Punctul de vedere oficial a fost emis de către inspectorat. Mai mult de atât, nu vă pot da detalii la acest moment. A fost vorba de un impactul pe fondul unei măsuri de virare la stânga, e cam tot ce vă pot spune la acest moment", a declarat Marius Budu, comisar.

Vezi și

Pentru Observator, surse din poliţie spun că Budu e recunoscut pentru comportamentul iresponsabil la volan. "Domnul comisar-şef Budu Marius avea de foarte multă vreme aceste practici şi anume: de a se urca în stare avansată de ebrietate când domnia sa era şeful Poliţiei oraşului Ianca, apoi şeful poliţiei Brăila, apoi adjunct al Inspectoratului de Poliţie Brăila", a declarat un poliţist sub protecţia anonimatului. Comisarul-şef este acum cercetat de subalterni şi a fost deschisă şi o anchetă internă.

Marius Budu, de 42 de ani, a fost chiar numit şef la Inspectoratului de Poliție Județean Brăila în ianuarie 2022. A încercat să devină titular la sfârşitul anului. A dat examen, însă nu a obținut nota minimă necesară pentru promovare. Aşa că a rămas interimar până în luna mai a anului trecut. Acum, surse Observator spun că era propus pentru a prelua funcţia de adjunct al IPJ Galaţi.  

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Şeful Poliţiei din Brăila s-au urcat băut la volan şi a produs un accident. Colegii spun că nu e prima dată când bea şi conduce: "Avea de multă vreme aceste practici"