Antena Meniu Search
x

Noul şef al Poliţiei Române are un trecut controversat, ca şi predecesorul său

Şeful Poliţiei Române a demisionat din motive personale, susţine Ministerul Afacerilor Interne. Chestorul Cătălin Ioniţă ar fi cercetat de DNA. Numele fostului Inspector General ar fi în centrul unui dosar care vizează o presupusă faptă de trafic de influenţă.

Vezi și

Şeful Poliţiei Române a demisionat din motive personale, susţine Ministerul Afacerilor Interne. Chestorul Cătălin Ioniţă ar fi cercetat de DNA. Numele fostului Inspector General ar fi în centrul unui dosar care vizează o presupusă faptă de trafic de influenţă. Când era poliţist la Investigaţii Economice ar fi favorizat o bătrână într-un caz de retrocedare a unor terenuri. Chestorul nu a fost, încă, citat oficial. Dar bătrâna audiată aduce acuzaţii grave procurorilor. 

Chestorului principal Cătălin Ioniţă pleacă de la şefia Poliţiei Române după doar şase luni de la numirea în funcţie. Şi-ar fi dat demisia după ce DNA a deschis o anchetă.  Procurorii verifică dacă Ioniţă ar fi favorizat o bătrână de 85 de ani.

Acuzaţiile sunt din 2009-2010. Chestorul Cătălin Ioniţă este bănuit de către procurorii DNA că şi-ar fi exercitat influenţa în faţa unor instituţii de stat pentru ca femeia de 85 de ani să intre mai repede în posesia a 18 hectare de teren.

Femeia susţine însă că altul e adevărul. Până acum, bătrâna a fost audiată de patru ori. A fost adusă la DNA sub escortă, fără citaţie, susţin surse din anchetă. 

Pe acelaşi subiect

Într-un final, din martor, bătrâna a devenit suspect. Iar la DNA ar urma să fie chemat şi fostul şef al Poliţiei. 

Chestorul Cătălin Ioniţă nu a oferit, până acum, nicio declaraţie publică. Cert este că, din datele oficiale pe care le avem, şi-a înaintat deja demisia Ministrului de Interne şi, acum, este pus la dispoziţie.

"A fost o solicitare explicită a domnului Ioniţă. Motivele nu privesc aspectele care ţin de activitatea sa ca şef al Poliţiei Române, ci sunt unele personale. Din punct de vedere profesional eu nu îi pot reproşa nimic domnului chestor principal Ioniţă", spune Ministrul de Interne Carmen Dan.

Noul Inspector General este fostul şef al Poliţiei de Frontieră, chestorul general Ioan Buda. Un nume destul de controversat. A apărut în interceptările din dosarul vameşilor de la Moraviţa, acuzaţi de corupţie. Iar anul trecut, a fost implicat şi în scandalul poliţistului fotografiat în genunchi în faţa şefilor săi. Atunci, în presă, s-a scris că şi Buda se afla la masă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Noul şef al Poliţiei Române are un trecut controversat, ca şi predecesorul său