Antena Meniu Search
x

Video Sfinții Constantin și Elena, celebrați pe străzile din Târgu Jiu. 200 de preoți și mii de credincioși au luat parte la procesiunea impresionantă

200 de preoți și mii de credincioși au luat parte la o procesiune impresionantă, la Târgu Jiu. Ceremonia a fost dedicată Sfinților Împărați Constantin și Elena, patronii spirituali ai orașului. Soborul de preoți a fost însoțit de polițiști locali care au defilat cu făclii și oameni care au cântat și s-au rugat.

de Redactia Observator

la 21.05.2023, 09:16

Vezi și

Icoana Sfinților Împărați Constantin și Elena, protectorii spirituali ai orașului Târgu Jiu, a fost plimbată pe principalele bulevarde din municipiu. Ca în fiecare an, punctul de pornire a fost chiar biserica ce poartă hramul sfinților. Pentru mii de credincioși acest eveniment e o tradiție pe care o respectă cu sfințenie.

200 de preoţi au luat parte la cea mai mare procesiune din Oltenia.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Cei trei protopopi de pe raza judeţului Gorj au adus toţi preoţii disponibili la această procesiune de la Târgu Jiu.

Nicolae Chivulescu, preot: Mare bucurie pentru noi pentru că municipiul Târgu Jiu este sub Sfinții Împărați Constantin și Elena, ne ocrotesc pe noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Sfinții Constantin și Elena, celebrați pe străzile din Târgu Jiu. 200 de preoți și mii de credincioși au luat parte la procesiunea impresionantă