Antena Meniu Search
x

Mesaje de Sf. Constantin și Elena. Urări pentru cei care își serbează ziua onomastică

Mesaje de Sf. Constantin și Elena. Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte astăzi, duminică, pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare şi pe mama sa, Elena, doi dintre cei mai iubiţi sfinţi de către români. Datorită Sfinţilor Constantin şi Elena creştinismul a devenit religie permisă, jertfele sângeroase au fost interzise şi duminica a fost stabilită zi de odihnă în Imperiul Roman. 

de Redactia Observator

la 21.05.2023, 08:08

Potrivit calendarului ortodox, în data de 21 mai, creştinii prăznuiesc Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Perioada în care au domnit aceştia a rămas cunoscută în istorie drept "Epoca de Aur".

Mesaje pentru sărbătoriți de Sf. Constantin și Elena

La zi aniversară noi îţi urăm numai de bine, îţi dorim sănătate, împliniri, realizări şi îţi urăm un sincer „La mulţi ani!”

Este minunat să ştii că cineva te place, cineva se gândeşte la ține, cineva are nevoie de ține… dar e și mai minunat să ştii că există cineva care nu-ți uită niciodată ziua de nume. La Mulţi Ani!

Pe acelaşi subiect

Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulţi ani!

Azi, de ziua numelui, îţi urez şi eu să fii iubit(a) și să ai parte de tot ce îţi doreşți. La mulţi ani!

La mulţi ani, cu ocazia zilei de „Sfinţii Constantin și Elena”! Să ai parte de bucurii şi împliniri!

Sfântul căruia îi purtați numele să va ocrotească în fiecare zi, să va aducă liniște și pace și să nu lase că speranța să se stîngă din sufletul dumneavoastră. La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!

Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţa şi că sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

Să ai parte de cât de multă fericire îţi poate cuprinde inima, de cât de multe zâmbete îţi poate dărui o zi și de toate binecuvântările pe care ţi le poate aduce viaţa. La mulţi ani Constantin / Costică / Costel / Costin / Costi / Costinel / Costelus / Elena / Ileana / Leana / Lena / Nuți / Lenuța!

La mulți ani! Sfinții Constantin și Elena să te călăuzească mereu!

Se spune că iubiții sunt ca luna, iar frații că stelele. Eu am observat că cerul poate arată bine fără luna, dar niciodată fără stele, adică fără ține. La mulți ani, fratiorule/iubitule!

La mulţi ani tuturor celor ce poartă numele sfinţilor împăraţi Constantin și Elena! Să va călăuzească și va vă ajute a urmă calea spre Domnul!

Felicitări de Sfinții Constantin și Elena : Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros „La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări și tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

Cu ocazia zilei de nume, îți doresc un munte de sanatate, o mare de iubire și un ocean de fericire!

Urări creștine pentru cei care poartă numele Sf. Constantin și Elena

La Mulţi Ani! Fie ca Sfântul Constantin al cărui nume îl porţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiasca fericirea dorită şi liniştea interioară.

Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată inţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească. La Mulți Ani, Elena!

Cu ocazia zilei onomastice, îți doresc o ora de liniște, o zi senină, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani!

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate şi să ți se îndeplinească toate dorinţele pe care o să ți le pui. La mulți ani, Costică!

Cele mai calde urări de bine, sănătate şi fericire, de ziua numelui. La mulţi ani, Constantin!

E ziua ta, dragă Elena! Îţi urez cele mai frumoase clipe, bucurie, speranţă şi multe, multe împliniri! La Mulţi Ani, Elena!

Îţi doresc să ai parte de o zi de nume minunată și să știi că ești și vei fi mereu iubit/a de toţi prietenii tăi. Cu drag, …

Îţi urez “La mulţi ani”, pentru că porţi acest nume, și fie că Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniştea interioară.

Mesaje, sms-uri şi felicitări de Sf. Constantin și Elena

La Mulţi Ani Constantine şi sper să se spargă conducta fericirii pe stradă vieţii tale.

Cele mai calde urări de bine, sănătate şi fericire, de ziua numelui. La mulţi ani!

Să ne trăieşți, Elena / Lenuţa / Costică / Costel / Nuţi / Costi / Ileana, ani mulţi și buni, Norocul să-ți dea ghes mereu, minuni, Orice dorinţa-ţi pui să se-mplinească, Iar anii care trec te-ntinerească!

La mulţi ani cu sănătate, Să îți dea Domnul tot ce doreşți, Zile senine și fericire, Elena/Constantin, să ne trăieşți!

Este doar înca o zi, dar este cea mai frumoasă din tot anul, căci este ziua ta! La mulţi ani, iubitule/iubito!

E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare uşor. La Mulţi Ani!

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții, multă sănătate, și Dumnezeu să te călăuzească și să oranduiasca totul cum este mai bine pentru ține! Fie că anii ce se scurg să treacă, precum razele soarelui mângâie o floare ce stă să înflorească! “La mulți ani!!!”

La mulți ani! Sfinții Constantin și Elena să te călăuzească mereu!

Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială îți urăm un sincer- La mulți ani !

Cu ocazia zilei Sfintisorului tău, îți doresc o ora de liniște, o zi senină, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani!

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele pe care o să ți le pui. La mulți ani, Costică!

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări și tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate şi să ți se îndeplinească toate dorinţele pe care o să ți le pui. La mulți ani, Costică!

La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii!

Cine au fost Sfinţii Constantin şi Elena

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt cunoscuţi drept cei care au dat libertate creştinismului.

Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus (27 februarie 272 - 22 mai 337), cunoscut ca Sfântul Constantin cel Mare, a fost împărat roman, proclamat Augustus de către trupele sale în data de 25 iulie 306. În ianuarie 313, împăratul Constantin cel Mare a emis Edictul de la Milan, prin care creştinismul devine "religie permisă", alături de altele din imperiu, el luând mai mai multe măsuri în favoarea Bisericii creştine, înlăturând din legile penale pedepsele contrare creştinismului, potrivit news.ro. În 321, Împăratul Constantin cel Mare a declarat duminica drept sărbătoarea săptămânală a creştinilor, zi de odihnă în imperiu, în care şi soldaţii asistau la slujbă.

Împăratul şi familia sa au sprijinit repararea bisericilor, dar au ajutat şi la construirea altora. Totodată, împăratul Constantin cel Mare a construit o nouă capitală - inaugurată la 11 mai 330 -, transformând oraşul Bizantium în oraşul Constantinopol, care timp de o mie de ani va fi capitala creştină a Imperiului Roman. Sfântul Constantin cel Mare a murit în Duminica Rusaliilor, la 22 mai 337, şi a fost înmormântat în Biserica Sfinţii Apostoli din Constantinopol, ctitoria sa.

Elena, originară, probabil, din Drepanum (numit după aceea Helenopolis), din Golful Nicomidia, se presupune că era fiica unui hangiu. O legendă ulterioară spune că era fiica regelui Coel, care a căsătorit-o cu Constantius Chlorus I pentru a evita războaiele dintre britanici şi Roma. Constantius Chlorus a divorţat de ea, în jurul anului 292, pentru a se căsători cu fiica vitregă a lui Maximian, Teodora. Constantin, fiul Elenei, a devenit apoi împărat al Imperiului Roman şi, ca urmare a ascensiunii acestuia, ea a devenit o prezenţă importantă la curtea imperială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Mesaje de Sf. Constantin și Elena. Urări pentru cei care își serbează ziua onomastică