Antena Meniu Search
x

Video Cum se apără Simona Halep la acuzația de dopaj, în primul interviu după suspendare. Jucătoare de tenis are probe care ar putea să-i schimbe sentința

Simona Halep, rever la şefii tenisului mondial. În primul interviu de la izbucnirea scandalului de dopaj, sportiva cere judecată dreaptă. Şi mai rapidă. S-a plâns că forurile internaționale i-au întârziat în mod repetat audierea şi i-au pus cariera pe "hold". Halep spune că are probe că unul dintre suplimentele sale alimentare a fost contaminat cu o substanţă interzisă. 

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 20:40

Vezi și

Simona Halep, jucătoare de tenis: Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată. Cât mai trebuie să aștept?  

Cum se apără Simona Halep

După şapte luni de suspendare pentru dopaj, Simona Halep rupe tăcerea. A vorbit pentru prima dată într-un interviu pentru Tennis Majors, un site fondat chiar de antrenorul său, Patrick Mouratoglu. Sportiva îi acuză pe şefii tenisului că îi amână nejustificat procesele.

Simona Halep, jucătoare de tenis: Am trimis dovezile la ITF și ei le-au refuzat. Le-am trimis în decembrie. ITF le-a refuzat și încă ne luptăm cu asta. Singura șansă de a fi soluționat acest caz este să merg la tribunal pentru a avea o audiere. 

Pe acelaşi subiect

Federația Internațională de Tenis a reacţionat la criticile Simonei. Spune că nu este implicată în judecarea cazului. La rândul său, Agenţia de Integritate, cea care a supendat-o, a precizat că procedura este ''în curs''. Halep speră acum că se va putea prezenta pe 28 mai la Tribunalul Sportiv de la Londra, dar nici acest termen nu este sigur. În acelaşi interviu, fostul lider mondial din circuitul feminin se apără și dă vina pe compania care i-a vândut produsul contaminat.

Simona Halep, jucătoare de tenis: O contaminare este când cineva ia un supliment autorizat, iar compania care vinde respectivul produs a făcut o greșeală și acolo este o cantitate foarte mică a unei substanțe interzise, care nu ar trebui să fie.

Deși cazul său e departe de a fi rezolvat, Simona ţine capul sus. Le promite fanilor că nu va abandona lupta. Are şi susţinerea antrenorului său, Patrick Mouratoglou. "Meriți o audiere rapidă, pentru a-ți putea expune cazul și a fi judecată", a scris acesta pe Instagram.

Simona Halep, jucătoare de tenis: Îmi doresc foarte mult să joc din nou, pentru că iubesc acest sport și vreau să concurez din nou pentru marile titluri. Am muncit toată viața pentru asta.

Fost număr 1 mondial și câștigătoare a două titluri de Grand Slam, Simona nu mai are voie să intre pe teren până la un verdict final. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă o suspendare de patru ani. Recunoaşterea faptei şi lipsa vinovăţiei sunt singurele opţiuni care ar putea reduce sancţiunea la jumătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Cum se apără Simona Halep la acuzația de dopaj, în primul interviu după suspendare. Jucătoare de tenis are probe care ar putea să-i schimbe sentința