Antena Meniu Search
x

„Nu se poate trăi cu 1800 de lei pe lună”. Sute de sindicaliști din învățământ, protest în fața Prefecturii Iași

Sute de sindicaliști au luat parte la un protest, în fața Prefecturii din Iași. Peste 200 de membri ai Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi acuză că segmente largi de salariaţi din sistemul de educaţie au ajuns să trăiască la limita sărăciei.

de Redactia Observator

la 15.12.2022, 14:35

Sute de sindicaliști au luat parte la un protest, în fața Prefecturii din Iași. - Facebook

Sute de sindicaliști au luat parte la o acțiune de protest, joi, fiind nemulțumiți de faptul că segmente largi de salariați din învățământ au ajuns să ducă o viață la limita sărăciei. Chiar liderul USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă, a declarat presei că este profund nemulţumit de faptul că Guvernul nu acordă atenţia necesară sistemului de educaţie preuniversitară şi, în special, personalului nedidactic.

"Vorbim în special de personalul nedidactic, personalul auxiliar, care sunt cele mai lovite segmente din învăţământul preuniversitar. Suntem aici pentru a veni cu un nou mesaj pentru guvernul generalului Ciucă. Îi cerem să respecte legile în vigoare, şi ne referim în special la Legea 153 care nici până acum nu a fost pusă în aplicare. Vorbim de regulamentul de sporuri pentru personalul nedidactic şi auxiliar; naveta nedecontată a personalului nedidactic", a declarat Laviniu Lăcustă, relatează Agerpres.

Ce au cerut protestatarii

Protestatarii au cerut şi o indexare cu rata inflaţiei, de 15%, a tuturor salariilor din învăţământul preuniversitar, ei arătând că toţi angajaţii din sistem întâmpină dificultăţi majore în această perioadă.

"Prin urmare, solicităm pe lângă aplicarea integrală a Legii 153 şi o indexare de 15%, în conformitate cu rata actuală a inflaţiei. Eu cred că în acest moment este evident pentru toată lumea, în special pentru generalul Ciucă, că nu se mai poate trăi cu 1.800 de lei pe lună. Marea masă a salariaţilor din învăţământ trebuie să se descurce cu salarii cuprinse între 1.300 şi 3.000 de lei", a mai spus Laviniu Lăcustă, conform sursei citate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » „Nu se poate trăi cu 1800 de lei pe lună”. Sute de sindicaliști din învățământ, protest în fața Prefecturii Iași