Antena Meniu Search
x

Video Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, sub control judiciar pentru 60 de zile pentru abuz în serviciu. Prejudiciul depăşeşte 12 milioane de euro

Primarul oraşului Iaşi, Mihai Chirica, are din nou probleme cu legea. Edilul a fost plasat în control judiciar pentru 60 de zile şi este cercetat ca inculpat într-un dosar penal pentru abuz în serviciu şi uzurpare. Atât el, cât şi alţi subalterni cu funcţii de conducere au fost săltaţi ieri de mascaţi şi duşi la audieri. Împreună cu ei, parte din dosar este şi un cunoscut dezvoltator imobiliar din Iaşi.
Acesta este acuzat că a făcut diferite manevre ca să nu plătească taxe şi impozite. Prejudiciul total depăşeşte 12 milioane de euro. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 15.12.2022, 08:08

Vezi și

Flancat de ofiţerii de la Crimă Organizată, dar cu zâmbetul pe buze. Aşa a ieşit din sediul primăriei, Mihai Chirica, după percheziţii, ieri dimineaţă. La scurt timp, a aflat însă că este suspect într-un nou dosar de corupţie. La mai bine de 7 ore de la momentul în care a fost luat din primărie, primarul Mihai Chirica şi fostul viceprimar Gabriel Harabagiu au fost aduşi la sediul DIICOT pentru a da în sfârşit declaraţii. 

Mihai Chirica a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile

El poate rămâne în continuare în Primărie, în ciuda controlului judiciar. Are două interdicții: să nu ia legătura cu membrii Biroului de Urbanism și să nu părăsească țara. Ancheta îl vizează şi pe Cristin Zămosteanu, un important dezvoltator din oraş, care ar fi construit şi vândut mai multe blocuri fără să plătească taxe şi impozite.  

Mihai Chirica, primar Iaşi: S-a extins, ca să spunem aşa, cazul din 2020 al domnului Zămoşteanu. Bineînţeles, tot pe probeleme legate de urbanism, acelaşi blestem care urmăreşte de multă vreme siguranţa din Iaşi. Mi s-a adus calitatea de suspect şi apoi cea de inculpat în acest dosar. 

Pe acelaşi subiect

Daniel Atasiei - avocat: În toate dosarele în care a fost chemat a furnizat declaraţii, nu s-a prevalat vreodată dreptul la tăcere. 

În total, 30 de persoane au fost audiate în dosar - funcţionari publici, dezvoltatori imobiliari, dar şi un fost viceprimar. 

Reporter: Despre domnul Harabagiu ce ştiţi?

Mihai Chirica, primar Iaşi: Bănui că nu o să fie nimic deosebit, că nu ar avea de unde.

Denisa Ionașcu, secretar general Primăria Iași: Am dat declaraţii şi am răspuns la toate întrebările anchetatorilor.

Reporter: Vă este teamă de ceva? Aţi făcut totul în regulă?

Denisa Ionașcu, secretar general Primăria Iași: Nu, nu îmi este teamă. 

Reporter: Este cineva care ar trebui să se teamă?

Denisa Ionașcu, secretar general Primăria Iași: Fiecare ştie ce a făcut. 

Nu este prima dată când Mihai Chirica are probleme cu legea

În februarie 2022, procurorii îl acuzau de fals după ce a semnat intabularea unui bloc cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizaţie. În alt dosar este acuzat de abuz în serviciu pentru că a cedat un teren al Primăriei unui afacerist din Iaşi. În locul unei pensiuni, acesta a ridicat un bloc de locuinţe. A fost luat la întrebări de anchetatori şi pentru un schimb de terenuri, dar şi pentru achiziţia unor autoturisme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, sub control judiciar pentru 60 de zile pentru abuz în serviciu. Prejudiciul depăşeşte 12 milioane de euro