Antena Meniu Search
x

Video Sinuciderea Ștefaniei, o fată de 16 ani din Bacău, uimește până și psihiatrii. Ipoteza cumplită care ar explica gestul

Sinucidere şocantă a unei fete de 16 ani din Bacău. Adolescenta a băut spirt şi s-a stropit cu benzină, iar apoi şi-a dat foc noaptea, în grădina din spatele casei. Părinţii au făcut descoperirea şocantă abia dimineaţa, când copila trebuia sa se întoarcă la şcoală după vacanţă. În spatele gestului extrem ar fi o provocare lansată online de un individ din America. Atenţie, urmează imformaţii cu un puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 10.01.2023, 19:30

Vezi și

Ştefania, elevă în clasa a noua, era o adolescentă retrasă, introvertită şi tristă. Duminică noaptea, fata de 16 ani s-a dus în grădina casei din comuna Bogdăneşti şi, la adăpostul întunericului, a fumat un pachet de ţigări, a băut spirt, s-ar fi stropit cu benzină, iar apoi şi-a dat foc. Părinţii se pregăteau să ducă fetele la şcoală, dar în acea dimineaţă au găsit-o pe adolescentă la câteva sute de metri, în spatele casei, carbonizată.

Apropiaţii cred că de vină pentru tragedie ar fi fost o provocare, lansată online, de un individ din America. Ştefania ar fi căzut în plasa bărbatului şi n-a mai făcut diferenţa între realitate şi ficţiune. Totul ar fi culminat cu porunca de a se sinucide. 

Emil Ganea, director școală: Din ce declaraţii a dat sora, mămica, ceva cu America, cu provocări cu foc, jocuri gen Balena. Se machia mai negru la ochi. Era o fire mai retrasă, dar nu aşa încât să zici că e aşa de negativistă. 

Ştefania ar fi trecut printr-o furtună de sentimente cărora nu a ştiut cum să le facă faţă la 16 ani, spun prietenii săi

Pe acelaşi subiect

La școală nu făcea parte din niciun grup, iar pe Instagram posta fotografii întunecate. În vacanţa de Crăciun nu ar fi ieşit din casă deloc şi ar fi stat non stop cu telefonul în mână, s-ar fi plâns mama sa.

Prietena Ștefaniei: Am văzut că posta chestii ciudate şi punea melodii mai ciudate. Tot felul de postări cu caricaturi şi chestii mai sataniste. Probabil era într-o mică depresie, cum era ea aşa mai tristă. Şi la şcoală se râdea de ea. Bullying-ul şi toate chestiile astea poate au determinat-o să ajungă la chestia asta.

Mihaela Dinu, psiholog: Este o fire neînţeleasă, gânduri negative, nevoie de a comunica şi nu are cu cine. Nevoia adolescentei de a fi privită, văzută, băgată în seamă, fie privirile simţite ca fiind unele care o judecă, nu o ajută. Sunt cele doup direcţii - nevoie de comunicare sau presiunea. 

Ştefania era colegă de bancă la şcoală cu sora sa, cu zece luni mai mică

Ana Maria Dogaru, dirigintă: Nu am remarcat nimic deosebit, în afara unei personalităţi mai introvertite, dar în limitele unui comportament firesc. Fără semne de întrebare asupra integrării în grup. 

Elvira Scutaru, asistent social primărie Bogdănești: Nu făcea parte din familiile vulnerabile. Nu au fost probleme, au fost fete liniştite, cuminţi. 

Dr. Costin Matei, psihiatru: De obicei, bărbaţii sunt cei care aleg formele astea mai brutale. Autoincendierea, spânzurarea, în vreme ce femeile tind să consume mai degrabă pastile. 

Specialiştii ne avertizează. Copiii sunt cei mai vulnerabili pe internet şi cad victime ale pornografiei, hărţurii ori a fraudelor. Cu ajutorul unor aplicaţii, părinții pot monitoriza activitatea adolescenţilor online. Poliţia a deschis o anchetă şi trebuie să lămurească acum exact cine cum şi de ce a recurs fata la gestul extrem. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Sinuciderea Ștefaniei, o fată de 16 ani din Bacău, uimește până și psihiatrii. Ipoteza cumplită care ar explica gestul