Antena Meniu Search
x

Sistemul "ALERT" de avertizare prin telefon, la un pas de a fi pus la punct. Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu operatorii de telefonie mobilă

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, luni dimineață, cu reprezentanţii ANCOM, ISU, STS şi operatorii de telefonie mobilă pentru a discuta despre implementarea unui sistem de avertizare.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, luni dimineață, cu reprezentanţii ANCOM, ISU, STS şi operatorii de telefonie mobilă pentru a discuta despre implementarea unui sistem de avertizare.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) împreună cu şeful Executivului au stabilit formarea unui grup de lucru din care fac parte operatorii de telefonie mobilă, reprezentanţi ISU şi STS şi care urmează să aibă o primă întâlnire la ora 15.00 pentru a pune la punct sistemul de avertizare prin telefonia mobilă în cazul unor situaţii de urgenţă, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale. 

Întâlnirea urmează să aibă loc la ora 15.00 la sediul ANCOM, grupul de lucru fiind stabilit în urma discuţiilor de la Palatul Victoria din această dimineaţă cu premierul Mihai Tudose şi cu operatorii de telefonie mobilă.

Prim-ministrul nu va participa la această întâlnire, el urmând să plece în scurt timp la Timişoara unde va participa la comandamentul de urgenţă de la ISU Timiş.

Pe acelaşi subiect

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni dimineaţă, la postul public de radio, că începând de azi se lucrează la un sistem de avertizare rapid al populaţiei în cazul unor situaţii de urgenţă. Atenţionarea ar urma să fie emisă la nivel guvernamental, să fie preluată de operatorii de telefonie mobilă şi distribuită pe releele din zona semnalată unde ar urma să aibă loc fenomene meteo extreme.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a cerut elaborarea de urgenţă a unui astfel de sistem, dar şi evaluarea modului în care s-au desfăşurat operaţiunile şi în care au comunicat instituţiile în cazul furtunilor de duminică seară.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Sistemul "ALERT" de avertizare prin telefon, la un pas de a fi pus la punct. Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu operatorii de telefonie mobilă