Antena Meniu Search
x

Şoferii, încurajaţi să-i "vâneze" în trafic pe cei care încalcă legea. Cum îi pot ajuta pe poliţişti să dea amenzi

Şoferii ar putea deveni, în curând, ochii din trafic ai poliţiştilor de la rutieră. Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care participanţii la trafic sunt încurajaţi să sesizeze indisciplina de pe şosele. Cu alte cuvinte, şoferii, ar urma să trimită poliţiei rutiere imagini cu alţi şoferi care încalcă regulile de circulaţie, iar agenţii să taie amenzi.   

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 02.04.2024, 14:02

Vezi și

Cei care au surprins în trafic şoferi care sunt agresivi sau încalcă reguli de circulaţie şi au dovezi în acest sens, îi pot ajuta pe oamenii legii să aplice amenzi. 

În sesizare trebuie să completeze numele complet, CNP-ul şi numărul de telefon, şi mai mult decât atât, trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere care să ateste că filmuleţele pe care le trimit nu sunt trucate.

De asemenea, vor trebui să spună ce s-a întâmplat în trafic, precum ora, data şi locul exact. Poliţiştii vor avea obligaţia să păstreze confidenţialitatea datelor celor care trimit astfel de sesizări. Deci acestea nu se pot depune sub protecţia anonimatului. Pentru ca ordonanţa să intre în vigoare trebuie să fie adoptată de Executiv şi publicată apoi în Monitorul Oficial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Şoferii, încurajaţi să-i "vâneze" în trafic pe cei care încalcă legea. Cum îi pot ajuta pe poliţişti să dea amenzi