Meniu
Search
x

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin a primit paturi şi mobilier din partea unei fundaţii din Germania

Bolnavii internați în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Drobeta-Turnu Severin vor avea, de acum încolo, condiții mai bune. O asociație de voluntari a reușit să aducă, din Germania, paturi, scaune pentru baie, saltele și alte obiecte de mobilier sanitar.

De Redactia Observator la 21.10.2019, 17:10
Vezi și

Bolnavii internați în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Drobeta-Turnu Severin vor avea, de acum încolo, condiții mai bune. O asociație de voluntari a reușit să aducă, din Germania, paturi, scaune pentru baie, saltele și alte obiecte de mobilier sanitar.

Secția nu a mai fost modernizată de 20 de ani, iar mobilierul vechi înlocuit a fost distrus de bolnavi, în timpul unor crize.

Douăzeci de paturi, douăsprezece saltele şi patru canapele pentru consultații medicale. Sunt doar o parte a donaţiilor care au ajuns la spital.

Pentru pacienţi au fost aduse şi lenjerii de pat, dar şi cărucioare care să-i ajute să se deplaseze mai uşor pe cei care au şi afecţiuni locomotorii.

Cristinel Popescu, voluntar: Toţi trebuie să contribuim pentru a face ceva în folosul comunităţii în care ne desfăşurăm viaţa.

Voluntar: Nu stiu acestea cât de noi sunt dar sunt mult mai bune decât ce există în momentul de faţă.

Reporter: Ce ar mai avea nevoie spitalul?

Camillo Popescu, reprezentant ONG: Dulapuri. Spuneau în continuare că au nevoie şi noi nu avem dulapuri deocamdată, diverse noptiere şi mese de consultaţie

Toate materialele au fost aduse din Germania, prin intermediul unei asociații non-profit din Drobeta Turnu Severin. Sprijinul a venit după ce voluntarii din străinătate au văzut, în fotografii, în ce paturi sunt nevoiţi să doarmă pacienţii.

Christian Roth, reprezentant ONG Germania: Cu câteva luni în urmă, Camillo Popescu mi-a trimis câteva fotografii şi mi-a spus: "Te rog, trimite-ne câteva paturi!". Au fost nişte poze cumplite, cele pe care le-am văzut!

Secția de Psihiatrie din Spitalul Judeţean nu a mai fost modernizată de două decenii.

Acum patru ani autoritățile județene au investit 200 de mii de lei în mobilier, dar acesta a fost distrus destul de repede.

Dr. Alina Balaci, şefa secţiei de psihiatrie: Lunar avem în jur de 180-200 de pacienţi. 3.23 Sunt foarte multi pacienti care au nevoie de serviciile noastre, dar din păcate din cauza stigmatizării pacientului psihic există o reticenţă în a apela serviciile de psihiatrie.

Secția de Psihiatrie funcționează în două clădiri. 50 de bolnavi cu probleme psihice grave, sunt tratați într-o clădire aflată la Gura Văii. O parte din mobilierul primit va ajunge și acolo.

În 2017, o vizită făcută de reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice a scos la iveală că bolnavii de la Gura Văii trăiesc în condiţii primitive şi degradante, în paturi metalice vechi, cu saltele murdare. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin a primit paturi şi mobilier din partea unei fundaţii din Germania